Places logo
Menu

Websites van slagers onder de loep: zijn de websites goed beveiligd?

Websites van slagers onder de loep: zijn de websites goed beveiligd?

Door de vele hackers en internetcriminelen die op de loer liggen is een beveiligde website erg belangrijk. Een goede beveiliging is vooral belangrijk voor websites waar bezoekers persoonlijke gegevens achterlaten. Deze persoonlijke gegevens kunnen bij een slechte beveiliging gemakkelijk onderschept worden door derden. Hoe is het gesteld met de beveiliging van websites van slagers? Uit onderzoek van Places Websites blijkt dat slechts 12.7% van de websites van slagers beschikken over een goede beveiliging. Dit terwijl veel websites van slagers een contactformulier hebben waar bezoekers persoonlijke gegevens kunnen achterlaten.

Website als informatiebron en platform voor interactie

Een website heeft twee functies, het kan dienen als informatiebron en als platform voor interactie. Klanten kunnen de website van een slager bezoeken als zij bijvoorbeeld meer te weten willen komen over het assortiment, de prijzen, cateringmogelijkheden en openingstijden. Naast het bieden van informatie dient een website ook als platform voor interactie met klanten. Klanten kunnen bijvoorbeeld een review achterlaten of een bestelling plaatsen. Indien klanten hun persoonsgegevens moeten achterlaten, is het belangrijk dat een website goed beveiligd is.

Beveiliging persoonsgegevens

Een goed beveiligde website beschikt over een SSL-certificaat, dit zorgt ervoor dat persoonsgegevens zijn versleuteld. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het creëert een versleutelde verbinding tussen websitebezoekers en de server waar de website is ondergebracht. Dit zorgt ervoor dat informatie die verstuurd wordt naar de website of wordt verzonden vanaf de website beveiligd is tegen internetcriminelen. U herkent een SSL-certificaat aan het (groene) slotje in de adresbalk en aan de 's' van https in de URL. Places Websites heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites van slagers. In totaal zijn 965 websites van slagers getest op veiligheid. Uit het onderzoek bleek dat 843 websites (87.3%) niet beschikken over een SSL-certificaat en dus niet als veilig worden gezien. Slechts 122 websites (12.7%) hadden dit wel.

Een website met een SSL-certificaat heeft meerdere voordelen. Het zorgt ten eerste voor een goede beveiliging en dat geeft meer vertrouwen aan bezoekers. Daarnaast geeft Google een website met SSL-certificaat de voorkeur en komen deze websites hoger in de zoekresultaten. Naast een goede veiligheid bent u met SSL-certificaat dus ook beter vindbaar. Via verschillende websites kunt u gemakkelijk een SSL-certificaat aanvragen. Let op, soms zijn hier kosten aan verbonden.

Responsiveness website

Naast de beveiliging van websites is ook gekeken hoe de websites van slagers scoren op responsiveness. Een responsive website schaalt mee met het scherm waarmee de bezoeker een website bekijkt. Dit betekent dat een website geschikt is voor allerlei schermformaten, een tablet, telefoon of desktop. Places Nieuws heeft 244 websites van slagers getest op responsiveness. Hieruit blijkt dat 38% van de websites responsive was en 62% niet. Met de mobielvriendelijkheid test van Google komt u erachter of uw websites geschikt is voor mobiele apparaten.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!