Places logo
Menu

Wat kan 3D-Printen betekenen voor uw onderneming?

Wat kan 3D-Printen betekenen voor uw onderneming?

U heeft er het afgelopen jaar vast wel eens van gehoord: 3D-printen. Dit productieproces waarbij de printer een product in lagen opbouwt wordt met name voor ondernemers steeds populairder. De mogelijkheden wat betreft de productie van objecten en onderdelen zijn grenzeloos. Voor veel branches biedt 3D-printen vandaag de dag een uitkomst. Places.nl heeft voor u uitgezocht wat een 3D-Printer kan bijdragen aan uw onderneming.

Duurzaam en efficient

Natuurlijk is een 3D-printer een uitkomst voor ondernemers die veel met productieprocessen werken. Zo kunt u onderdelen ter plekke maken en kunt u voorkomen dat er onnodige voorraden zijn. Ook is een 3D-printer een apparaat waarmee u op duurzame wijze kunstoffen en metalen kunt verwerken. U bent namelijk in staat om bedrijfsafval te gebruiken als grondstof voor uw 3D-printer.

Markt

Omdat de technologie de laatste jaren in populariteit gestegen is wordt 3D-printen ook steeds betaalbaarder. Denk bijvoorbeeld aan het printen van mondbitjes voor hockey-spelers. 3D-printen maakt het mogelijk om ze voor individuele spelers te produceren tegen een aanzienlijk goedkoper tarief. Door de toename in populariteit en daarmee gepaarde concurrentie wordt ook de printer zelf betaalbaar. Zo zijn er drie jonge ondernemers in Vlaanderen die een zeer betaalbare 3D-Printer op de markt hebben gebracht. Deze printer is weliswaar nog niet direct geschikt voor u als ondernemer maar zet wel de toon dat 3D-printen in de toekomst een zeer betaalbare optie gaat worden.

Toekomstvisie

Omdat de 3D-printer een zeer innoverend apparaat is biedt het voor veel branches een uitkomst. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat 3D-printen een nieuwe industriële revolutie teweeg gaat brengen. In deze toekomstvisie maakt consumeren plaats voor produceren. De technologie daarvan kan door de verre ontwikkeling van het internet volledig ondersteund worden. Desalniettemin kan de sterke behoefte naar duurzaamheid van tegenwoordig worden bevredigd door de innovatieve oplossingen die 3D-printen kan bieden.

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen. Places.nl kan u daarmee helpen. Met een uitgebreide Places Website is uw onderneming klaar voor de toekomst. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Places.nl via 024 - 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!