Places logo
Menu

Waarom uw website goed beveiligd en mobiel-vriendelijk moet zijn!

Waarom uw website goed beveiligd en mobiel-vriendelijk moet zijn!

Als ondernemer kunt u er niet meer om heen: een website. Consumenten zoeken informatie veelal online en u wil natuurlijk dat de website van u door hen gevonden wordt. Zeker als u bedenkt dat 93% van de consumenten hun klantreis online begint. Minstens net zo belangrijk als online vindbaarheid, is zorgen dat bezoekers gedurende deze klantreis niet afhaken. Elke bezoeker die op uw website gekomen is en toch wegklikt, is er een te veel. Places Nieuws doet daarom regelmatig onderzoek naar de beveiliging en mobielvriendelijkheid van websites, twee elementen die invloed hebben op het percentage websitebezoekers dat afhaakt. In dit artikel leest u wat er allemaal komt kijken bij een goede beveiliging en wanneer een website responsive is.

Beveiligde website

Het aanmaken van een website is één, maar het goed beveiligen van een website is nog veel belangrijker. Steeds vaker bieden bedrijven namelijk services aan op hun website waarbij het mogelijk is om bijvoorbeeld een online account te maken of online een aankoop te doen. Bezoekers van uw website kunnen in een oogopslag zien of de persoonsgegevens die zij mogelijk delen goed beveiligd worden. Een goed beveiligde website is namelijk te herkennen aan twee factoren. De url begint met https in plaats van http en er staat een (groen) slotje in de adresbalk.

Wat houdt https precies in?

Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure, wat betekent dat gegevens tussen browser en server versleuteld zijn. Die versleuteling wordt aangegeven met een SSL-certificaat, de afkorting van Secure Socket Layer. Een SSL-beveiliging houdt in dat het uitwisselen van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer) beveiligd zijn. Websitebezoekers kunnen hun gegevens met een gerust hart achterlaten.

Val positief op

Voor veel bedrijven is op het vlak van beveiliging van websites nog veel winst te behalen. Uit voorgaande onderzoeken van Places Nieuws is gebleken dat in uiteenlopende branches vaak minder dan de helft van de websites in het bezit is van een SSL-certificaat en daarmee voldoende beveiligd is. Zo is de helft van de websites van kledingwinkels beveiligd. Bij notariskantoren ligt dit met 40% nog lager en van alle websites van fysiotherapeuten beschikt slechts 27% de juiste beveiliging. Val positief op door een SSL-certificaat aan te vragen.

Mobielvriendelijkheid website

Grote kans dat website bezoekers uw website via hun mobiel bezoeken. Aan het eind van dit jaar stijgt het internetgebruik via de smartphone naar verwachting naar 70%. Een gemiste kans als u daar niet op inspeelt met uw website. Voor een optimale gebruiksvriendelijkheid is het van belang dat bezoekers ook via mobiele devices gemakkelijk informatie op uw website kunnen vinden. Een mobielvriendelijke website wordt ook wel een responsive website genoemd. Zo'n website schaalt mee naar het scherm waarop het wordt bekeken, of dit nu een desktop, laptop, tablet of smartphone is. Bezoekers van uw website hebben op elk apparaat het beste design.

Website laten maken?

Een website laten maken voor uw bedrijf of deze zelf instellen? Dat kan al vanaf €8,25 per maand met Places Websites. Een website van Places is altijd responsive, zodat websitebezoekers op elk apparaat het beste design hebben. Daarnaast is uw website beveiligd middels SSL. Zo hebben de bezoekers van uw website en optimale gebruikerservaring en hoeft u zich daar geen zorgen om te maken.

Ontdek Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!