Places logo
Menu

Voorkom online marketingmissers

Voorkom online marketingmissers

De marketing van tegenwoordig is niet meer weg te denken van het internet. Consumenten zoeken namelijk steeds meer naar informatie, bedrijven en personen via het internet. Er is een grote hoeveelheid aan websites die eigenlijk allemaal uit dezelfde vijver vissen. Bedrijven met een kantoorpand hebben het voordeel in een bepaalde regio te liggen waardoor de kans groter is dat mensen rondom deze regio daar hun diensten en producten zullen halen. Maar op het internet worden al deze bedrijven als het ware op één hoop gegooid en gaat het erom welk bedrijf het hoogst staat in de zoekmachines. In deze blog vindt u tips over wat u wel en niet moet doen wat betreft online marketing.

Wat u vooral wel moet doen (do's)

Wilt u van uw online marketing een succes maken? Bekijk dan de volgende tips:

Wees uniek

Trek de aandacht van internetgebruikers door uniek te zijn. Er zijn ontzettend veel trendsop het gebied van webdesignen adverteren, maar het gaat er toch om dat u uw eigen boodschap overdraagt aan uw doelgroep. Dus trek uw eigen plan en kopieer niet zonder aarzelen datgene wat de concurrent doet.

Verlaag de drempel

Zorg ervoor dat uw website of advertentie uitnodigt te blijven surfen op uw pagina. Dit kunt u doen door klanten aan te sporen om meteen actie te ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld een kleine gratis service aanbieden, een korte video plaatsen of een interessante prijsaanbieding hanteren.

Maak uw website vindbaar

Een andere tip voor een goede online marketing strategie is om je website of advertentie goed vindbaar te maken in allerlei zoekmachines. Manieren om te zorgen dat uw website hoog bovenaan de zoekmachine staat vindt u in deze blog van Places. Het aanmaken van een gratis bedrijfspagina op Places is daar een onderdeel van.

Bepaal uw doelgroep

Uw aanbod als bedrijf betreft een bepaalde doelgroep. Specificeer deze groep zodat u hen gericht kan aanspreken op het internet. Iedereen willen bereiken op het internet is een lastige en vaak dure opgave. Richt u daarom op één doelgroep en sluit daar voor 100% op aan. Dit verhoogt de kans dat in ieder geval die groep uw dienst of product als eerste vindt.

Wat u beter niet kunt doen (dont's)

Om uw online marketingactiviteiten te laten slagen kunt u de volgende zaken beter vermijden:

Brede zoekwoorden gebruiken

Voorkom marketingmissers! Het gebruik van brede zoekwoorden kan als gevolg hebben dat uw advertentie bij irrelevante vragen of zoektermen naar voren komt. Hierdoor mist u clicks op uw website of advertentie of bereikt u uw doelgroep niet.

De kracht van sociale media onderschatten

Een tijd geleden kwamLidl met een actie waarbij zij voedselpakketten zouden opsturen naar de voedselbank als mensen een tweet stuurden met de hashtag #luxevooriedereen. Deze actie liep nogal uit de hand want binnen een uur stonden er duizenden voedselpakketten op de teller om gedoneerd te worden. Na 24 uur heeft Lidl de actie gestaakt en heeft uiteindelijk 10.000 maaltijden gedoneerd. Dit voorbeeld geeft aan hoeveel invloed sociale media hebben. Onderschat dit niet en denk nog eens drie keer na voordat u een bericht plaatst op sociale media. Meer informatie over missers in uw online marketing vindt u in dit artikel van Marconcepts. Wilt u meer weten over de online marketingmogelijkheden van Places? Neem dan contact op met onze klantenservice op het nummer 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!