Places logo
Menu

De voordelen van een vermelding op Apple maps

De voordelen van een vermelding op Apple maps

Wij hoeven jou als ondernemer niet te informeren over het belang van online vindbaarheid maar kunnen je hiermee wel uitstekend helpen. Wij hebben ruime ervaring in het vergaren van nieuwe leads voor onze klanten uit het MKB en doen dit op diverse manieren. Overal op het internet liggen kansen om beter (lokaal) vindbaar te worden, en het is belangrijk zoveel mogelijk van deze kansen te benutten. Hiermee doelen wij in dit verhaal op de kaarten-dienst van Apple; Apple Maps. Wij leggen je graag uit waarom het belangrijk is dat je hier goed vindbaar bent.

Apple Maps

De kaarten-dienst van Apple, ook wel Apple Maps genoemd, is een dienst welke door Apple gebruikers wordt gebruikt om te navigeren, en om bedrijven in de regio op te zoeken. Dat laatste is voor u als ondernemer van groot belang. Stel; je hebt een restaurant in de plaats Nijmegen en bent ontvankelijk voor nieuwe gasten. Dan hoop je dat deze gasten jou bereiken. Grote kans dat deze gasten nog geen weet van jouw restaurant hebben maar wel opzoek gaan naar een lekker restaurant. De betreffende consument zoekt veelal op zijn mobiel of computer op de term 'restaurant Nijmegen'. Mocht deze hongerige gast gebruik maken van een Apple product, dan zoekt Apple onder andere in hun gratis database genaamd Apple Maps. Voor jou als ondernemer is het dan erg belangrijk dat je daar up-to-date vermeld staat.

Lokaal vindbaar

Gemak dient de mens en jij als ondernemer dient ervoor te zorgen dat je door de consument zo snel mogelijk gevonden kunt worden, zodat de consument hopelijk zo snel mogelijk richting jouw restaurant kan navigeren. Voor Apple Maps betekent dit dat je er voor zorgt dat je een account hebt op Apple Maps en dat je daar jouw (correspondentie)gegevens up-to-date hebt staan. Ook kun je hier je gasten informeren over speciale acties, wijzigingen in de openingstijden of een impressie van jouw restaurant tonen.
Voor Apple gebruikers is dit tevens dé zoekmachine voor wanneer men onbekend is in een bepaalde regio, en op zoek is naar bijvoorbeeld een restaurant, en niet perse zoekt op een specifieke zoekterm. Alle relevante restaurants in de regio worden getoond, en daar wil jij natuurlijk tussen staan, anders wordt je daar namelijk niet gevonden. Het lokale aspect van deze betere vindbaarheid maakt dat je direct resultaat hebt aan een juiste vermelding. Hiernaast is het ook noemenswaardig dat Siri, de welbekende voice-hulp van Apple, ook zoekt in deze database. Nog een reden dus om Apple Maps te gebruiken.

Places.nl helpt je

Mocht je dit te lastig of teveel werk vinden, dan kunnen wij van Places.nl jou dit uit handen nemen. De missie welke places.nl namelijk nastreeft is het beter (online) vindbaar en bereikbaar maken van ondernemend Nederland. Places.nl ontzorgt het MKB middels diverse diensten, waaronder het schrijven van gerichte content, het maken van website's en het verzorgen van uw online gegevens zoals die van Apple Maps. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden, of scherpe tarieven te bespreken.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!