Places logo
Menu

Volgende Zalando distributiecentrum wellicht in Nederland

Volgende Zalando distributiecentrum wellicht in Nederland

Zalando wil buiten Duitsland meer distrubutiecentra gaan openen. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde aan het AD dat Nederland bij de kanshebbers hoort. De Belgische krant De Tijd denkt zelfs al zeker te weten dat Nederland de plek is waar Zalando"s distributiecentrum komt. Over waar in Nederland is vooralsnog niets bekend.

E-commerce

De consument besteld steeds meer spullen online. Voor kleding kloppen mensen vaak aan bij buitenlandse webwinkels, zoals het Duitse Zalando en het Britse Asos. Deze bedrijven hebben geen distributiecentra in Nederland, waardoor klanten langer op hun bestelling moeten wachten dan wanneer ze iets bij een Nederlandse webwinkel bestellen. Steeds meer e-commercebedrijven hanteren namelijk "next-day delivery". Zalando onderzoekt daarom de mogelijkheid om een distributiecentrum te vestigen buiten Duitsland, waar het bedrijf distributiecentra heeft in Mönchengladbach, Erfurt en Brieselang.

Nog geen besluit genomen

Zalando woordvoerster Monica Franz liet het AD weten dat het bedrijf, naast met Nederland, ook in onderhandeling is met lokale autoriteiten in België, Frankrijk en Duitsland voor het nieuwe distributiecentrum. Ze benadrukt dat er nog geen beslissing is gemaakt. Belgische krant De Tijd denkt echter dat er al wel beslissingen zijn genomen. De krant rapporteert dat de Belgische gemeente Dour-Élouges in Wallonië al niet meer meedoet. De Tijd is er vrijwel zeker van de het distributiecentrum in Nederland zou komen. Wallonië is namelijk ongunstig vanwege hogere lonen, strengere regels voor nachtwerk en een onrustig sociaal klimaat.

Mocht de keuze voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum toch op Duitsland vallen, dan is dit alsnog niet het enige land waar Zalando distributiecentra heeft. Momenteel worden namelijk in Polen en Zweden ook distributiecentra gebouwd.

Grote gevolgen

Mocht het distributiecentrum inderdaad in Nederland gerealiseerd worden, dan heeft dat grote gevolgen. Gunstig is dat Zalando met het distributiecentrum zo"n 1.500 mensen van een baan zou kunnen voorzien. Voor de Nederlandse kledingbranche daarentegen, zijn de gevolgen een stuk minder positief. Vergelijkbare webwinkels zoals Wehkamp, maar ook andere partijen in de Nederlandse kledingbranche, kunnen hierdoor rekenen op meer concurrentie.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!