Places logo
Menu

Vinden van juiste arbeidskracht steeds moeilijker

Vinden van juiste arbeidskracht steeds moeilijker

Het vinden van de juiste werknemer voor uw bedrijf wordt steeds lastiger. Voornamelijk in de technische-, groene- en onderwijssector. De economie trekt aan en er blijkt een enorme groei te zijn in het aantal vacatures. Recruitmentbureaus krijgen vanuit ondernemers de vraag om binnen een korte tijd een nieuwe werknemer te vinden, maar dit blijkt steeds vaker onhaalbaar. De keerzijde van economische groei.

Technische en onderwijssector

In de technische-, IT- en onderwijssector is het al ontzettend lastig om een geschikte kandidaat te vinden voor uw vacature. Er zijn namelijk ontzettend veel vacatures en het is lastig om hieruit te springen en een geschikte kandidaat te vinden. IT"ers gaven in 2016 al aan belaagd te worden door recruiters. Ook technisch geschoolde mensen krijgen steeds vaker per week berichten via LinkedIn met de vraag of ze beschikbaar zijn.

Duurzame energie

Het houdt niet snel op met de overdaad aan vacatures in deze sector. De trend van duurzame energie lijkt in de toekomst problemen te gaan opleveren volgens de Sociaal Economische Raad (SER). Zij geven aan dat ook hier de vacatures explosief zullen stijgen. Niet alleen op praktisch geschoold niveau, zoals techneuten en bouw, maar ook hogeropgeleide krachten worden straks veelgevraagd. Jongeren die nu voor een opleiding kiezen die gebruikt kan worden in de duurzame sector, hebben een grote baanzekerheid.

Zelfs de cultuursector

Dat er een economische groei plaatsvindt is niet alleen in deze sectoren te merken. Zelfs in de cultuursector bleek het aantal betaalde (en onbetaalde) vacatures in 2017 te zijn gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Vacatures voor betaalde functies bleken hier met 24 procent te zijn toegenomen. Opvallend is dat het voornamelijk gaat om marketing- en communicatiemedewerkers. Er is duidelijk een keerzijde van de aantrekkende economie te zien. Recruitmentbureaus gaan het moeilijk krijgen om het hoofd boven water te houden en ondernemers zullen meer moeilijkheden ondervinden de juiste krachten op de juiste plek te krijgen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!