Places logo
Menu

Vijf tips voor een duurzaam en milieubewust kantoor!

Vijf tips voor een duurzaam en milieubewust kantoor!

Consumenten zijn zich er steeds beter van bewust dat het belangrijk is om duurzaam en milieubewust bezig te zijn. Hierdoor wordt ook van bedrijven verwacht dat zij hun steentje bijdragen. Een bedrijf kan verschillende maatregelen nemen om duurzamer te werk te gaan. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, een paar kleine aanpassingen kunnen er namelijk al voor zorgen dat een kantoor een stuk groener en duurzamer wordt. Places Nieuws geeft u vijf tips die u kunnen helpen bij het groener maken van uw kantoor:

1. Groen vervoer

Autorijden is slecht voor het milieu, om echt groen en duurzaam bezig te zijn moet autorijden dus beperkt worden. Ten eerste is het goed om medewerkers te motiveren om met de fiets naar het werk te gaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat het kantoor goed te bereiken is met een trein, bus of metro. Indien medewerkers toch nog met de auto ergens heen moeten kunnen zij het beste een auto delen. Verschillende bedrijven bieden mogelijkheden op dit gebied. Zo heeft het bedrijf Green Wheels 1.700 auto"s op bereikbare locaties door Nederland geplaatst. Medewerkers kunnen deze auto"s ophalen en terugbrengen wanneer zij dat willen. Een gedeelde auto scheelt wegenbelasting, parkeerkosten en onderhoud. En het belangrijkste: het is een stuk milieuvriendelijker dan ieder een eigen auto.

2. Kantoorbeplanting

Er zijn verschillende onderzoeken verricht naar de effecten van zowel planten als bloemen in kantooromgeving. Grote onderzoeken laten zien dat groen op kantoor veel voordelen heeft. De aanwezigheid van planten is namelijk goed voor het zuurstofgehalte in de lucht en dit kan een positieve invloed hebben op het concentratie- en geheugenvermogen. Daarnaast kunnen planten voor minder stress, ziekteverzuim en minder depressiviteit zorgen. Bloemen dragen tevens bij aan een positief leven. Zowel planten als bloemen hebben dus een positieve werking op kantoor

3. Duurzaam lunchen

Een "tweedehands" lunch kan een goede oplossing zijn om bewust met eten om te gaan. Hierbij kunnen kliekjes van de vorige dag bewaard worden om die dag erna nog een lunch van te maken. Daarnaast is het ook goed om eetresten die aan het eind van de dag overblijven te doneren aan daklozen of andere organisaties die daar wat aan hebben.

4. Hergebruik & recyclen

Er zijn veel producten op kantoor die opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo kunnen oude computers en laptops naar organisaties worden gebracht die de apparaten nog kunnen gebruiken. Plastic bekertjes in de kantine kunnen het beste worden vervangen door duurzame mokken of kartonnen bekers. Dit zorgt voor minder afval en meer hergebruik. Oud kantoormeubilair kan eveneens vervangen worden door meubilair dat van een leverancier komt die oude materialen gebruikt

5. Iedereen betrekken

Tot slot is het zoals bij iedere verandering binnen een bedrijf van belang dat iedereen erbij wordt betrokken. Betrek dus collega"s, medewerkers maar ook bijvoorbeeld klanten of bezoekers van het kantoor bij de milieubewuste ontwikkelingen. Middels een vergadering kunnen medewerkers op de hoogte worden gebracht van de aanpassingen binnen het bedrijf, klanten kunnen via social media op de hoogte worden gebracht. Wanneer iedereen op de hoogte is van de milieubewuste veranderingen kun mensen samen de schouders eronder zetten om in een korte tijd veel te bereiken.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!