Places logo
Menu

Vijf hotspots van een echte Tilburger die u niet wilt missen

Vijf hotspots van een echte Tilburger die u niet wilt missen

Het Brabantse Tilburg telt ruim 210.000 inwoners en is daarmee de zesde grootste gemeente van Nederland. Kenmerkend voor Tilburg zijn de Tilburgse Kermis, carnaval en Willem II, maar dat is niet het enige wat deze stad te bieden heeft. Door het grote aanbod in restaurants, (bruine) cafés, lunchrooms en winkels is er voor ieder wat wils, maar wat mag u nu zeker niet missen bij een bezoek aan deze stad? Places Nieuws stelde een overzicht op van de hotspots die Tilburg rijk is. Dit werd gedaan met de hulp van Lonneke, een echte Tilburgse die al haar leven lang in deze stad woont. Daarom kent zij de stad als geen ander. Door haar grote passie voor eten weet ze precies welke restaurants de gezelligste sfeer hebben en de lekkerste gerechten serveren. Gelukkig voor ons, was zij bereid om deze tips te delen.

Foodbar Sorry not Sorry

Waar in de grotere steden ook lunchrooms te vinden zijn die gezondere maaltijden aanbieden, was dit in Tilburg niet het geval tot de komst van Foodbar Sorry not Sorry. Deze Foodbar zit net iets buiten het centrum, maar de açai bowls en pokebowls die hier te verkrijgen zijn maken het dat bezoek meer dan waard. Het bezoek aan de foodbar wordt afgesloten met vers ijs van IJssalon Escobar, dat in dezelfde straat zit.

Het Taphuys

Geen onbekende hotspot, maar wel de moeite waard om te vermelden. Het Taphuys biedt een ruim assortiment aan speciaalbieren aan en goedkope, simpele maaltijden. Binnen zijn verschillende taps, waar klanten zelf hun biertje kunnen tappen. In het weekend blijft het terras tot drie uur s" avonds open, wat het een ideale plek maakt om op een warme zomeravond te vertoeven. Klanten hoeven in dat geval zich niet te vervelen, want er liggen binnen ook gezelschapsspelletjes waar zij gebruik van kunnen maken.

EVE

In de net gerenoveerde Spoorzone zit het restaurant EVE gevestigd. Het interieur is modern, - maar bevat industriële effecten - wat verraadt dat het pand vroeger een loods was. De prijzen liggen hoger dan bij andere restaurants, maar de kwaliteit liegt er niet om. Bij EVE kunnen gasten terecht voor ontbijt, lunch & diner, maar ook voor een borrel leent deze locatie zich uitstekend.

De Houtloods

Verderop in de Spoorzone zit restaurant de Houtloods gevestigd. Het pand was van oorsprong een houtopslag en is het oudste gebouw van de Spoorzone. Desondanks oogt de inrichting modern. Wat dit restaurant bijzonder maakt is dat de keuken en het eetgedeelte in één ruimte zitten, waardoor klanten kunnen zien hoe de maaltijden worden bereid. De menukaart bestaat uit gerechten van uitstekende kwaliteit, echter zit hier wel een prijskaartje aan. Deze kwaliteit wordt door menig Tilburger erkend, gezien de populariteit van het restaurant. Reserveringen moeten dan ook maanden van tevoren geplaatst worden.

Heavens Kitchen

Dit restaurant heeft wat weg van een Amerikaanse diner, maar dan kleurrijker. Het terras bestaat uit gekleurde picknickbanken en parasols en bevindt zich tussen twee met graffiti bespoten muren. Gasten kunnen hier terecht voor een cocktail of smoothie, maar ook voor de specialiteit: een maaltijd bereid op de barbecue. De menukaart bestaat dan ook voornamelijk uit vleesgerechten. Op deze locatie worden ook verschillende evenementen georganiseerd, waarbij het restaurant "s avonds wordt omgetoverd tot een club. Deze evenementen zijn voornamelijk gericht op een wat oudere doelgroep van boven de 25 jaar, wat het een gezellig avondje uit maakt.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!