Places logo
Menu

Vijf goede voornemens voor iedere ondernemer!

Vijf goede voornemens voor iedere ondernemer!

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Dat betekent feestdagen, diners en vakantie, voor sommigen althans. Bovenal betekent het terugblikken op het afgelopen jaar - hoe ging het? - en vooruitblikken naar het komende jaar - wat kan er beter? Dat kan uiteraard voor uzelf zijn, zoals meer sporten of gezonder eten, maar zo'n evaluatie kan ook voor uw bedrijf heel nuttig zijn. Places.nl zette voor u een aantal interessante voornemens op een rij waarmee u van 2017 een succesjaar gaat maken.

Waarom goede voornemens?

Door over goede voornemens na te denken kunt u enerzijds leren van het afgelopen jaar en anderzijds alvast een blik vooruit werpen. U kunt terugkeren naar waarom u ondernemer bent en wat u echt wil bereiken. Op die manier geeft u (weer) ruimte aan uw persoonlijke ontwikkeling en die van uw bedrijf, en dit zal tevens uw motivatie ten goede komen.

En vooral: welke goede voornemens?

1. Begrijp uw financiën

2017 is het jaar waarin u zich volledig kunt verdiepen in de financiën en financiële situatie van uw bedrijf. Een gezonde kern is immers van groot belang en op die manier kunt u dat beter monitoren.

Daarnaast kunt u nadenken over wat u financieel zou willen bereiken dit jaar. Houd daarbij in het achterhoofd dat dit realistische doelstellingen moeten zijn, om teleurstellingen te voorkomen. Een groei van 1 tot 5 procent van uw omzet is bijvoorbeeld een realistische aanname.

2. Besteed meer tijd aan uw sociale netwerken

Social media zijn ook in 2017 dé manier om uw klanten te werven, ideeën op te doen en bekendheid te vergaren. Ook helpt het om samen met uw klanten content te creëren waardoor zowel uw naamsbekendheid als de betrokkenheid bij uw bedrijf groeit.

3. Houd het nieuws bij en blijf leren

Op die manier blijft u up-to-date en het beste geïnformeerd. Zo loopt u vooruit op concurrenten en kunt u uw klanten het beste advies geven. Voor relevante nieuwsupdates in binnen- en buitenland kunt u ook altijd kijken op Places.nl!

4. Neem tijd voor uzelf

Hoewel hard werken uiteraard zal bijdragen aan het succes van uw onderneming, is het net zo belangrijk om soms even niet met werk bezig te zijn. In 2017 mag u gerust tijd besteden aan het vinden van de juiste balans werk-privé.

5. Sta altijd klaar voor uw klanten

Als vijfde en laatste voornemen raden wij u aan om uw klantcontact te optimaliseren. Uit onderzoeken is gebleken dat klanten veel waarde hechten aan toegankelijkheid en direct contact met bedrijven. Besteed u daar in 2017 dus extra aandacht aan. Wilt u daar advies over? Belt u dan eens met Places.nl op 024 - 3555 299.

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!