Places logo
Menu

Vijf excuses voor slechte bereikbaarheid

Vijf excuses voor slechte bereikbaarheid

Inmiddels hebben Telefoonboek en Places al verscheidene onderzoekjes aan het licht gebracht over de telefonische bereikbaarheid van verschillende branches. De resultaten daarvan verschillen nogal: bij sommige branches krijgt men vrijwel meteen iemand aan de lijn, bij andere laat de bereikbaarheid nogal wat te wensen over: bijvoorbeeld gemeentehuizen en het openbaar vervoer kregen nogal wat klachten over het al dan niet opnemen van hun telefoon. Dat betekent niet dat ondernemers in andere branches vrijuit gaan: dit zijn vijf excuses waar slecht bereikbare ondernemers mee aankomen.

Online focus

Veel bedrijven zoals bijvoorbeeld webshops handelen vooral online. De verkoop van producten en de daarbij horende communicatie gaat bijna volledig via het internet. Minder contact is beter, zo lijkt het wel, en de telefoon een achterhaalde manier van customer care. Wat vaak wordt vergeten is dat vragen over een besteld product, of opgetreden problemen bij de bestelling vaak nog het snelst via de telefoon afgehandeld kunnen worden. Een belletje is immers zo gepleegd, en bovendien kunnen de vragen van de klant volledig en uitgebreid beantwoord worden. Sommige klanten willen gewoon iemand horen zeggen dat hun bestelling in goede handen is.

Bezig met klanten/te weinig personeel

"Ik was in de winkel mijn klanten aan het helpen" is een veel gehoord excuus voor het missen van een belletje, of: "ik besteed mijn personeel liever aan klanten dan ze de telefoon te laten bemannen". In essentie goed om de aanwezige klanten te willen helpen, maar ook aan de andere kant van de rinkelende telefoon bevinden zich mogelijk klanten. Hierbij loopt u wellicht klandizie of belangrijke vragen over uw product of dienst mis. Een antwoordservice schakelt uw bellers altijd automatisch door naar iemand die de vakkundig te woord kan staan.

Vergadering

Ok, we geven toe: er iets niets vervelender dan een vergadering die onderbroken wordt door een rinkelende telefoon. Maar ook vervelend wanneer er een klant belt met mogelijke interesse in uw product of dienst, hetgeen in het slechtste geval kan leiden tot een gemiste omzet. Een antwoordservice kan een terugbelnotitie maken, zodat u meteen na de vergadering terug kan bellen en weet waarover het gesprek ging.

Focus op core business

"Ik ben toch zeker geen telefoniste in een callcenter" horen we ondernemers vaak zeggen. Dat klopt, en bij Telefoonboek zijn we geen glazenwassers. Dat betekent niet dat de ramen niet zo nu en dan gelapt moeten worden. En als we dat een keer niet zelf willen doen, huren wij een bedrijf in dat daar heel bedreven in is. Zo kan het ook werken met het opnemen van de telefoon: heeft u er geen zin in of geen tijd voor? Dan hebben de telefonistes van de antwoordservice dat wel.

Bellen buiten kantooruren

Wanneer u de deur van de zaak achter u heeft dichtgetrokken snappen we dat u het werk niet mee naar huis wilt nemen. Bovendien maakt nog lang niet iedere ondernemer gebruik van een mobiele Telefoon, zo bleek onlangs al uit onderzoek van telefoonboek.nl. Dan is het goed om te weten dat Places Antwoordservice 24 uur per dag paraat staat om uw telefoontjes aan te nemen. Daar kunnen de meeste klantenservices nog een voorbeeld aan nemen.

Nooit meer een telefoontje missen? Places Antwoordservice biedt u optimale bereikbaarheid voor de scherpste prijs. Kijk voor meer informatie op places.nl/antwoordservice. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!