Places logo
Menu

Verzoek voor speciaal mkb-fonds om kleine ondernemers aan personeel te helpen

Verzoek voor speciaal mkb-fonds om kleine ondernemers aan personeel te helpen

Vandaag dienen diverse regeringspartijen een voorstel in om jaarlijks geld opzij te zetten voor een speciaal mkb-fonds. Het geld moet gebruikt worden om kleine ondernemers aan nieuwe medewerkers te helpen. Momenteel is het voor veel kleine ondernemers lastig om aan geschikt personeel te komen. Met het geld zouden ondernemers nieuw mensen makkelijker kunnen opleiden.

Tekort aan personeel

In de ICT-sector, horeca en industrie is een groot tekort aan mankracht. Ook kleine ondernemers zoals fietsenmakers kunnen lastig aan personeel komen. In tegenstelling tot grote bedrijven hebben kleine bedrijven vaak niet het geld om nieuw medewerkers op te leiden. Door het personeelstekort kunnen veel ondernemingen niet groeien of moeten de ondernemers zelf extra uren maken.

Grote bedrijven voorkeur

Veel werkzoekenden lijken het liefst bij een groot bedrijf als Philips, Shell of Randstad te willen werken. Deze namen staan hoog op het lijstje van bedrijven waar afgestudeerden het liefst zouden willen werken, blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek. Werkzoekenden zouden zich volgens Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University, beter kunnen richten op kleinere bedrijven, daar zijn meer banen beschikbaar en je krijgt meer verantwoordelijkheid.

Wet arbeidsmarkt in balans

Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en de Christenunie zetten zich in om jaarlijks 48 miljoen euro opzij te zetten voor het speciale mkb-fonds. Dit plan maakt deel uit van het debat over de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Met deze wet wil minister Koolmees van Sociale Zaken de kloof tussen flexwerk en vast werk verkleinen. De beoogde ingangsdatum van het wetsvoorstel is 1 januari 2020.

Foto: Bigstock

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!