Places logo
Menu

Verzoek voor speciaal mkb-fonds om kleine ondernemers aan personeel te helpen

Verzoek voor speciaal mkb-fonds om kleine ondernemers aan personeel te helpen

Vandaag dienen diverse regeringspartijen een voorstel in om jaarlijks geld opzij te zetten voor een speciaal mkb-fonds. Het geld moet gebruikt worden om kleine ondernemers aan nieuwe medewerkers te helpen. Momenteel is het voor veel kleine ondernemers lastig om aan geschikt personeel te komen. Met het geld zouden ondernemers nieuw mensen makkelijker kunnen opleiden.

Tekort aan personeel

In de ICT-sector, horeca en industrie is een groot tekort aan mankracht. Ook kleine ondernemers zoals fietsenmakers kunnen lastig aan personeel komen. In tegenstelling tot grote bedrijven hebben kleine bedrijven vaak niet het geld om nieuw medewerkers op te leiden. Door het personeelstekort kunnen veel ondernemingen niet groeien of moeten de ondernemers zelf extra uren maken.

Grote bedrijven voorkeur

Veel werkzoekenden lijken het liefst bij een groot bedrijf als Philips, Shell of Randstad te willen werken. Deze namen staan hoog op het lijstje van bedrijven waar afgestudeerden het liefst zouden willen werken, blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek. Werkzoekenden zouden zich volgens Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University, beter kunnen richten op kleinere bedrijven, daar zijn meer banen beschikbaar en je krijgt meer verantwoordelijkheid.

Wet arbeidsmarkt in balans

Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en de Christenunie zetten zich in om jaarlijks 48 miljoen euro opzij te zetten voor het speciale mkb-fonds. Dit plan maakt deel uit van het debat over de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Met deze wet wil minister Koolmees van Sociale Zaken de kloof tussen flexwerk en vast werk verkleinen. De beoogde ingangsdatum van het wetsvoorstel is 1 januari 2020.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!