Places logo
Menu

Verspreid je jouw vacatures het beste via social media of via vacaturesites?

Verspreid je jouw vacatures het beste via social media of via vacaturesites?

Steeds meer organisaties verspreiden hun vacatures via social media. Uit eerder onderzoek van UWV bleek dat het grootste deel van de organisaties (82%) Facebook gebruikt om vacatureteksten te verspreiden. LinkedIn staat met 60% op de tweede plek, gevolgd door Twitter (19%) en Instagram (10%). Naast sociale media en de eigen website, gebruikt een groot deel van de bedrijven speciale vacaturesites om hun vacaturetekst te verspreiden. Als het gaat om de zoektocht naar een baan, winnen deze sites het nog steeds van social media, zo blijkt uit het HR-Benchmarkonderzoek 2018.

Vacaturesite wint van social media

Het eigen netwerk is voor medewerkers de belangrijkste manier om aan een nieuwe baan te komen, leert dit onderzoek. 40% geeft namelijk aan zijn/haar eigen netwerk te raadplegen. Van de werkzoekenden raadpleegt 37% vacatures via speciale vacaturesites, waar 32% kiest voor social media. Werkgevers zetten social media echter als eerste in om hun vacatures te verspreiden (63%). Het bereiken van potentiële kandidaten via social media wordt ook wel social recruitment genoemd.

HR-Benchmarkonderzoek 2018

Het HR Benchmarkonderzoek 2018 is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Motivaction in opdracht van HR-dienstverlener Raet. Het onderzoek werd gehouden onder 1.420 medewerkers, 607 HR-professionals, 100 bestuurders en 408 zzp'ers, afkomstig uit verschillende branches. Afgelopen jaar werd het onderzoek voor de tiende keer uitgevoerd.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!