Places logo
Menu

Veilig ondernemen: voorkom dat uw accounts worden gehackt

Veilig ondernemen: voorkom dat uw accounts worden gehackt

Een van de meest vervelende dingen die u als bedrijf kan overkomen, is dat uw sociale media-accounts gehackt worden. Hackers kunnen dan berichten onder uw bedrijfsnaam plaatsen en zo uw reputatie beschadigen. Het risico op een inbraak in uw accounts is makkelijk te verminderen door het goed gebruikmaken van wachtwoorden. Places.nl zocht voor u uit hoe het best uw wachtwoord kan instellen.

Begin met een goed wachtwoord

Ten eerste is het van belang om een veilig wachtwoord te kiezen. Wat een goed wachtwoord is, is de afgelopen jaren nogal veranderd. Computers worden slimmer en kunnen wachtwoorden steeds beter achterhalen. Een wachtwoord dat moeilijk te raden is bestaat uit minstens 12 tekens, waarin cijfers, kleine letters en hoofdletters worden gebruikt. Persoonlijke, makkelijk te achterhalen gegevens zoals uw bedrijfsnaam en belangrijke data kunt u beter uit het wachtwoord laten. Een wachtwoord met willekeurige woorden werkt het beste! Daarnaast kunt u de veiligheid van uw wachtwoord checken, aan de hand van een tool.

Een ander wachtwoord voor elk medium

Vaak kiezen mensen en bedrijven voor één wachtwoord voor elk medium dat zij gebruiken. Dit is niet verstandig om te doen. Bij het ene platform zijn uw wachtwoorden makkelijker te achterhalen dan bij het andere. U wilt natuurlijk voorkomen dat uw wachtwoord achterhaald is en vervolgens op deze manier al uw sociale media-accounts gehackt kunnen worden. Het is voor werknemers erg onhandig en lastig om eindeloos veel verschillende wachtwoorden te onthouden. U zou daarom uw wachtwoorden kunnen opslaan via een wachtwoordmanager. Het nadeel hieraan is dat als uw wachtwoord van de wachtwoordmanager gehackt is, de hackers toegang hebben tot al uw wachtwoorden.

Tweestapsverificatie met uw mobiele telefoon

Een nieuwe ontwikkeling die al door verschillende sociale mediaplatformen zijn doorgevoerd is een extra laag bescherming van uw account. Hier kunt u een instelling invoeren waarbij u de poging tot inloggen moet verifiëren via uw mobiele telefoon elke keer zodra u inlogt op een nieuwe locatie. Deze functie is al ingevoerd bij onder andere Facebook, Twitter, Instagram en Gmail.

Optimaal vindbaar

Als u uw social media-accounts op orde heeft is het natuurlijk ook belangrijk om als bedrijf goed vindbaar te zijn. Via Places Adverteren kunt u een gratis bedrijfsvermelding aan vragen voor op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Voor meer vragen kunt u ons bereiken op 024-8200617. Wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!