Places logo
Menu

Vanaf 2020 giga snel internetten met het 5G-netwerk

Vanaf 2020 giga snel internetten met het 5G-netwerk

Begin april 2019 kwam het nieuws dat Zuid-Korea officieel een 5G-netwerk heeft uitgerold. Daardoor mag Zuid-Korea zich het eerste land ter wereld noemen dat een commercieel 5G-netwerk beheert. 5G is de opvolger van 4G-internet, dat momenteel door de Nederlandse providers wordt aangeboden. Verschillende telecombedrijven werken aan de technologie die vereist is voor dit nieuwe en veelbesproken netwerk. Wat moet u als ondernemer hiervan weten?

Unlimited zaken doen

Het 5G-netwerk krijgt een hogere bandbreedte dan het 4G-netwerk momenteel aanbiedt. Tezamen met een verbeterde snelheid zorgt deze groei ervoor dat de capaciteit van apparaten wordt verbeterd. Dit houdt in dat u meer apparaten tegelijkertijd kunt verbinden met dezelfde antenne, waardoor de verbinding van uw mobiele apparaten stabiel blijft op drukke plaatsen. Nu duikt de snelheid van 4G bij grote drukte nog omlaag.

Geen ambitie te groot

In Nederland bevindt 5G zich nog in de kinderschoenen. Telecomproviders zijn momenteel bezig met tests van de eerste 5G-netwerken, zoals in Amsterdam. Daar wordt geëxperimenteerd met een 5G-straat en een 5G-connectie in de Johan Cruijff ArenA. Gemeente Den Haag liet onlangs weten de eerste 5G-stad van Nederland te willen worden in 2020. Apeldoorn ambieert deze positie ook, maar richt zich voor nu op 2021.

We love Internet of Things, niet het prijskaartje

Aan het ontwikkelen en uitbouwen van het 5G-netwerk hangt wel een duur prijskaartje. De plannen liggen er, maar er moet nog flink geïnvesteerd worden om 5G werkelijk te realiseren. Dit gaat naar verwachting miljarden euro's kosten. Volgens Dan Warren van Samsung Research kunnen bedrijven in de gezondheidszorg, landbouw en onderwijs hun voordeel halen uit het 5G-netwerk, waardoor het voor hen ook interessant is om investeringen te maken. Denk hierbij aan 5G-robotten die online operaties kunnen uitvoeren of op afstand bestuurbare landbouwwerktuigen zoals sproeiers die door de hoge netwerkcapaciteit in grote aantallen kunnen communiceren.

We omarmen massaal 5G

Hoe dan ook, we kunnen er straks niet meer omheen. In de toekomst omarmen we massaal het 5G-netwerk. Europese lidstaten hebben voor 2020 ten doel gesteld om in ieder geval per land een grote stad te voorzien van een 5G-netwerk. Vervolgens moeten vanaf 2025 5G-netwerken breder worden uitgerold, waardoor ook kleinere steden en dorpen de dekking ontvangen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!