Places logo
Menu

Uw klantrelaties onderhouden, hoe doet u dat?

Uw klantrelaties onderhouden, hoe doet u dat?

Als ondernemer zijnde heeft u waarschijnlijk een bestand aan klanten en relaties waarvan u graag wilt dat het blijft groeien. Tegelijkertijd wilt u ook uw relaties onderhouden, want op die manier breidt u uw netwerk uit. Dit is de kortste weg voor nieuwe opdrachten en verfrissende ideeën. Maar hoe doet u dat, uw relaties onderhouden? Places geeft u tips in deze blog.

1. Breng twee contacten in uw netwerk met elkaar in contact

Hoort u een van uw relaties spreken over een probleem of vraagstuk, en kent u iemand in uw netwerk die met zijn of haar expertises oplossingen kan bieden? Breng deze mensen dan vooral met elkaar in contact. Hierdoor wordt u met uw proactieve houding en goede bedoelingen onthouden. Wie weet wat het u op een ander moment weer oplevert!

2. Ga een half uurtje op de koffie

Rijdt u vandaag of morgen voor een afspraak toevallig richting een stad ver bij u vandaan waar een van uw leveranciers of afnemers in de buurt zit met zijn of haar bedrijf? Bel dan op de heenweg op of het goed is als u op de terugweg even langs komt voor een kopje koffie. Zo kunt u onder het genot van een kopje koffie praten over de gang van zaken tussen uw bedrijf en uw leverancier, maar ook over de ontwikkelingen die daar gaande zijn. En niet geheel onbelangrijk: het is een zeer geschikt moment om een informeel praatje te maken. Zeker wanneer u weinig direct persoonlijk contact heeft. Zo voelen beide partijen zich weer meer betrokken.

3. Nodig uw relaties uit bij uw bedrijf

Nodigt u wel eens uw relaties uit bij uw bedrijf voor een korte rondleiding en een goed gesprek? Iedereen is tegenwoordig druk. Toch is het belangrijk om ook momenten te creëren waarbij u, naast het formele contact, ook informeel contact kunt hebben met uw leveranciers, partners of andere relaties. Hierdoor leert u elkaar beter kennen en op een informele wijze komt u vaak ook weer veel te weten over behoeften. Door uw relaties eens per jaar uit te nodigen voor een bedrijfsbezoek kunt u laten zien dat u daadwerkelijks interesse heeft in de samenwerking en het betreffende bedrijf. Tegelijkertijd kunt u uw bedrijf, product of dienst goed laten zien. Wie weet kunnen jullie elkaar veel meer bieden dan jullie tot dan toe gedaan hebben!

4. Nodig relaties uw voor een beurs

Staat u binnenkort op een beurs? Stuur uw relaties dan een uitnodiging met toegangskaart om uw stand te komen bezoeken. Een geschikt moment om weer eens bij te praten. En wie weet doet uw relatie nieuwe inzichten op tijdens deze beurs dankzij uw uitnodiging. Wellicht onthoudt uw relatie u ook voor toekomstige beurzen of evenementen.

Stimuleer offline contact en presenteer uw bedrijfsgegevens op Telefoonboek.nl

Het offline en persoonlijke gesprek is dus een belangrijk moment om uw klantrelatie te onderhouden en naast het bespreken van de zaken ook een informeel praatje te houden. Wilt u dat uw relaties andersom ook spontaan bij u langs komen voor een kopje koffie? Zorg dan dat zij uw contactgegevens en openingstijden direct via Telefoonboek.nl kunnen vinden als zij onderweg zijn! Heeft u uw gegevens dus nog niet volledig ingevuld via Places? Doe dat dan direct! Heeft u nog geen account? Maak dan vandaag nog gratis uw account aan en presenteer uw bedrijfsvermelding aan 6,6 miljoen Nederlanders! Bent u geïnteresseerd geraakt? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk via 024 - 3555 299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!