Places logo
Menu

Uber verkoopt afdeling in Zuidoost-Azië aan concurrent Grab

Uber verkoopt afdeling in Zuidoost-Azië aan concurrent Grab

Het is "s werelds bekendste taxidienst Uber niet gelukt om door te breken in Zuidoost-Azië. Het bedrijf heeft onlangs besloten om zijn activiteiten in de regio te verkopen aan concurrent Grab. De grote investeringen die Uber de afgelopen tijd in de regio heeft gestoken, naar eigen zeggen zelfs 700 miljoen dollar, mochten dus niet baten. Het bedrijf verkoopt de afdeling in Zuidoost-Azië en krijgt in ruil daarvoor 25 tot 30 procent van de aandelen in Grab.

Doorbreken in Azië

Na het succes in het Westen probeerde Uber ook door te breken in andere delen van de wereld, waaronder Azië en Rusland. De uitbreiding van het Amerikaanse Uber gaat echter niet zonder tegenslagen. In Rusland is het Uber niet gelukt om succesvol te zijn, dit kwam onder andere door de hevige concurrentiestrijd met het Russische Yandex. Uiteindelijk heeft deze strijd tot een fusie geleid tussen Uber en Yandex. Dit was ook in China het geval, daar is Uber een fusie aangegaan met lokale concurrent: Didi Chuxing. Door deze fusie in China verloor Uber twee miljard dollar.

Fusie tussen Uber en Grab

Ondanks de grote investering in Zuidoost-Azië is het nu duidelijk dat het Uber ook in deze regio van Azië niet lukt om door te breken. Het bedrijf heeft besloten om een deal met lokale concurrent Grab te sluiten. Grab is een app ontwikkelaar uit Singapore die vervoersdiensten bemiddelt voor mensen en maaltijden. Grab is geïnstalleerd op ongeveer 86 miljoen mobiele apparaten. De taxidienst is actief in onder anderen Singapore, Maleisië, Thailand, Vietnam, Cambodja en Myanmar. Volgens ervaringen van backpackers scoort Grab op verschillende onderdelen beter dan op Uber. Zo zou Grab meestal goedkoper zijn dan Uber, er wordt altijd altijd een bonnetje verstuurt na een rit. Tenslotte zijn de auto"s van Grab over het algemeen zeer netjes, dit is bij Uber niet altijd het geval.

Roerige periode bij Uber

De Amerikaanse taxidienst Uber gaat door een roerige periode. Zo werd vorige week bekend gemaakt dat de zelfrijdende auto van Uber was betrokken bij een dodelijk ongeval met een voetganger. Het bedrijf heeft daardoor alle experimenten met zelfrijdende auto"s tijdelijk gepauzeerd. Eerder kwam Uber in de media door het bizarre gedrag van Travis Kalanick in zijn laatste maanden als CEO van Uber.

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!