Places logo
Menu

Twitter voert strenger beleid tegen haatzaaiing en mishandeling

Twitter voert strenger beleid tegen haatzaaiing en mishandeling

Twitter heeft aangegeven dat zij nieuwe regels in het leven heeft geroepen die haatzaaiing en mishandeling moeten bevechten. De nieuwe campagne van Twitter richt zich op accounts met dreigende content op zowel profielen als in gebruikersnamen.

Tijd voor verandering

Met een social mediaplatform als Twitter komt het nog wel eens voor dat er tussen de miljarden gebruikers zo nu en dan een rotte appel zit die haat zaait of andere ongepaste content verspreidt. In het verleden is Twitter bekritiseerd op haar slappe optreden tegen dit soort content, maar zij wil nu een actievere houding innemen tegen accounts die de Twittergemeenschap verzieken.

Er zullen bijvoorbeeld accounts worden opgeheven die geaffilieerd zijn met haatgroepen zoals neonazi"s en terroristische organisaties. Voorheen was het al niet toegestaan voor gebruikers om zich schuldig te maken aan het verspreiden van haat of het uitdelen van bedreigingen. Maar de nieuwe regels zijn strenger, waardoor bijvoorbeeld ook mensen worden aangepakt die op een of andere manier zijn verbonden met haatzaaiende partijen.

Uitzondering

Accounts die vallen onder de nieuwe regelementen van Twitter worden permanent opgeheven. Er is ook een uitzondering: de maatregelen hebben geen betrekking tot militaire organisaties of overheidsinstanties.

Dit betekent dat Donald Trump bijvoorbeeld nog steeds de vrije loop heeft om andere politici belachelijk te maken of zelfs te bedreigen en om xenofobische video's te delen waarvan bewezen is dat het nepnieuws is. Dit soort Tweets vallen vaak echter wel in de smaak bij rechts-extremistische personen en organisaties.

Discriminatie

Accounts waar sprake is van racisme, seksisme, homofobie, xenofobie, antisemitisme, islamofobisme of andere vormen van discriminatie worden aangepakt. Ook bepaalde afbeeldingen worden verboden, waaronder logo"s en symbolen die gebruikt zijn om vijandigheid te promoten jegens bepaalde bevolkingsgroepen.

Twitter heeft laten weten dat zij ook bezig is met het ontwikkelen van een tool om dit soort accounts en content op te sporen. Tevens geven zij aan dat het strengere optreden in het begin mogelijk kan zorgen voor wat fouten, maar uiteindelijk hopen zij een waterdichte manier van aanpakken te realiseren.

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!