Places logo
Menu

Twitter meest gebruikte social media kanaal door Nederlandse provincies

Twitter meest gebruikte social media kanaal door Nederlandse provincies

Eerder deelden we de bevindingen van ons onderzoek naar social media gebruik onder gemeenten in de provincie Gelderland. Dat leverde interessante inzichten op: de gemeenten hebben de meeste volgers op Twitter en niet op Facebook of Instagram. In dit artikel leest u of dit voor ook voor de social media kanalen van de 12 provincies op gaat. Places Nieuws nam de 12 social media kanalen onder de loep op het gebied van activiteit, volgers en content.

Facebook

De Provincie Noord-Brabant heeft veruit de meeste aantal vind-ik-leuks op Facebook. Waar de zuidelijke provincie 20.537 'fans' heeft, ligt dit aantal bij de andere provincies onder de 10.000. In Utrecht wordt de provincie door 1.602 personen op Facebook gevolgd, wat nog geen 0,13% van het totale inwoneraantal is. Hoe kan het succes van de Provincie Noord-Brabant verklaard worden? De Facebook-pagina onderscheidt zich met leuke en grappige video's over het werk van de provincie en andere Brabantse onderwerpen.

Twitter

Zoals we bij de Gelderse gemeenten al zagen: Twitter is onmiskenbaar populair bij overheidsinstanties. Alleen de Provincie Noord-Brabant heeft meer volgers op Facebook (20.537) dan op Twitter (18.836). De Provincie Gelderland en Provincie Groningen hebben meer volgers, namelijk 21.197 en 19.509. Beide provincies delen voornamelijk informatie over bijvoorbeeld verkeer en evenementen, aangevuld met foto's en links. De meest actieve provincie op Twitter is Provincie Limburg met 51.470 tweets. Het gemiddelde aantal tweets van de provincies is 11.092.

Instagram

De enige provincies die niet actief zijn op Instagram zijn de provincie Utrecht en de provincie Groningen. Andere provincies hebben vaak weinig volgers op dit social media kanaal dat vooral onder jongeren populair is. Een uitzondering hierop is de provincie Noord-Brabant (7.179 volgers). Voor de oplettende lezer: deze provincie scoorde ook hoog op het aantal volgers op Facebook en Twitter. Brabanders kunnen hun mooiste kiekjes van de provincie delen via Whatsapp, waarna ze eventueel gedeeld worden op @provincienoordbrabant. Met 1.208 berichten is de provincie bovengemiddeld actief. De provincie deelt zelfs stories rondom onder andere evenementen en verkiezingen.

Dit onderzoek is uitgevoerd door Places Nieuws op 16 augustus 2019. Het aantal volgers en berichten kan op het moment van plaatsing veranderd zijn.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!