Places logo
Menu

Twitter makkelijk beheren met TweetDeck

Twitter makkelijk beheren met TweetDeck

Maakt u zowel zakelijk als privé gebruik van Twitter? Als MKB'er lopen uw zakelijke en privé-account vaak door elkaar. Wanneer u afwisselend ingelogd bent op deze accounts is de kans groot dat u sommige berichten te laat leest. Dan is het handig om deze profielen tegelijkertijd te kunnen gebruiken. TweetDeck is een programma dat al uw Twitteraccounts overzichtelijk naast elkaar zet, waardoor u nooit meer een tweet hoeft te missen.

Tweetdeck voor social media grootgebruikers

TweetDeck is vooral ideaal voor mensen of bedrijven die veel gebruik maken van Twitter en graag continu op de hoogte willen blijven van wat er speelt. Begint u net met Twitter? Lees dan eerst ons stappenplan voor het inzetten van Twitter voor uw MKB. Ook voor onervaren Twitteraars is Tweetdeck erg handig. TweetDeck werkt met kolommen voor verschillende Twitteraccounts, Twitterlijsten en hashtags. Met TweetDeck kunt u dus uw persoonlijke account en uw zakelijke account(s) tegelijkertijd gebruiken. In de kolommen kunt u zoektermen instellen, die belangrijk zijn voor uzelf of uw bedrijf, zoals 'cola' voor een cola-producent. Op deze manier ziet u in één oogopslag wat er allemaal gebeurt op uw gebied. Waar praten mensen over? Waar kunt u op inhaken? En wat wordt er gezegd over uw bedrijf?

De voordelen van Tweetdeck op een rij

  • Meerdere accounts naast elkaar beheren en de mogelijkheid om met het ene account te reageren op een bericht op het andere account.
  • Helemaal in te richten naar uw voorkeur: de belangrijkste zoekwoorden en kolommen vooraan.
  • Altijd op de hoogte: wat zeggen mensen over u?
  • De mogelijkheid om tweets in te plannen: zo blijft uw pagina altijd up-to-date.
  • Altijd ingelogd op alle accounts: zo kunt u altijd snel reageren op binnenkomende tweets.

    tweetdeck-kolommen-inzetten

Met Tweetdeck aan de slag: hoe werkt Tweetdeck precies?

U kunt het programma Tweetdeck als applicatie installeren op uw computer, of gebruiken via de website. Het is gratis te downloaden en binnen enkele minuten kunt u er al mee aan de slag. Tweetdeck werkt alleen op desktop computers en niet op mobiele apparaten en is dus vooral ideaal voor ondernemers die voornamelijk op kantoor werken. U maakt een account aan, waar u direct uw twitteraccount(s) aan toevoegt. U kunt Tweetdeck helemaal naar uw eigen voorkeur instellen. Zo kunt u gebruik maken van verschillende kolommen waarop u alle informatie overzichtelijk naast elkaar kunt plaatsen. Nieuwe kolommen kunnen met één klik worden toegevoegd en op de gewenste volgorde worden geplaatst, zodat de voor u belangrijkste kolommen voor u makkelijk te vinden zijn.

Meerdere accounts tegelijkertijd beheren

Extra handig aan Tweetdeck voor bedrijven is dat u tegelijkertijd ingelogd kunt zijn op verschillende accounts. Als u MKB'er bent, komt het voor dat uw privé en zakelijke leven soms door elkaar lopen. Potentiële klanten zullen u misschien aanspreken als ze iets over uw bedrijf willen weten, in plaats van een bericht naar uw zakelijke account te sturen. Met Tweetdeck kunt u vanuit uw zakelijke account reageren op Tweets gericht aan uw privéaccount of andersom. Ook kunt u berichten tegelijkertijd plaatsen op verschillende accounts. Wanneer u een Tweet opstelt, kunt u bovenaan kiezen vanuit welk account u het bericht wilt versturen. U kunt ook meerdere accounts aanklikken.

Bekijk wat mensen over uw bedrijf zeggen op Twitter

Wanneer u een zoekterm instelt met de naam van uw eigen bedrijf, ziet u het meteen wanneer iemand iets over u twittert. De kolom met de zoekterm ververst zich doorlopend, net als de gewone timeline, waardoor u het direct kunt zien wanneer iemand de naam van uw bedrijf of product noemt. Op deze manier kunt u snel reageren, wat vooral belangrijk is wanneer iemand iets negatiefs over uw bedrijf zegt. Maar mensen vinden het ook leuk als u snel bedankt voor een complimentje.

Tweets inplannen

Wanneer u gebruik maakt van een social media planning, kan het handig zijn om bepaalde Tweets in te plannen. Wanneer u bijvoorbeeld elke maandag een nieuw weekmenu of een nieuwe actie heeft, kunt u van te voren de Tweets hierover klaarzetten. Zo hoeft u er maar één keer in de zoveel tijd aan te denken en blijft uw account up-to-date. Om een tweet in te plannen, klikt u bij het maken van de tweet op het klokje en voert u hier de tijd in, wanneer het berichtje geplaatst moet worden. U kunt hier ook selecteren vanaf welk account het bericht verzonden moet worden. Het is ook mogelijk om het bericht meteen op meerdere accounts te publiceren.

tweetdeck-tweet-inplannen

Zorg voor links naar uw Twitterpagina

Wanneer u het meeste uit uw Twitteraccount wilt halen, is het belangrijk dat mensen u weten te vinden. U kunt bijvoorbeeld onderaan uw e-mails een link naar uw Twitteraccount plaatsen. Als MKB'er kunt u naast uw adresgegevens en telefoonnummer, ook social media links toevoegen. Zo is uw Twitterpagina nog beter te vinden op internet en kunt makkelijk in contact komen met nieuwe klanten. U kunt deze gegevens makkelijk en geheel gratis toevoegen door een account aan te maken op Places.nl. Uw bedrijfsgegevens staan dan direct juist vermeld op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com en zijn te vinden door meer dan 5,5 miljoen maandelijkse bezoekers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!