Places logo
Menu

Twitter CEO Jack Dorsey onder vuur na Trump-tweet

Twitter CEO Jack Dorsey onder vuur na Trump-tweet

Volgens bepaalde critici overtreden de tweets van Trump de regels van Twitter en zij willen zijn account dan ook zien verdwijnen van het social medium. Na een nieuwe tweet over Noord-Korea is er weer een hoop controverse ontstaan. Door "@jack is #complicit (medeplichtig)" te projecteren op het hoofdkantoor van Twitter, willen demonstranten uitten dat zij CEO Jack Dorsey medeplichtig vinden aan het onethische tweetgedrag van de president.

Noord-Korea

Het Twitteraccount van Amerikaanse president Donald Trump is een controversieel kanaal waar de president vaak op een botte manier zijn gedachtes uit. Recentelijk tweette de president het volgende:

North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the "Nuclear Button is on his desk at all times." Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 januari 2018

De tweet was een reactie op de nieuwjaarsvideo van Kim Jong Un, waar hij zijn volk adresseerde. Hij zei daarin dat hij ten alle tijden de knop om zijn nucleaire bommen te lanceren op zijn bureau heeft. Verder liet hij weten dat het geen dreigement naar de Verenigde Staten was, maar dat hij wilde uitten dat wanneer het nodig is, hij zijn land zou verdedigen. Trump was hier niet blij mee en als reactie liet hij weten dat zijn knop groter en krachtiger is.

Overtreding van de regels

De tweets van Trump krijgen al jarenlang kritiek, aangezien ze volgens de critici aanzetten tot haat, conflict en nepnieuws zijn. Zijn Tweets zouden met deze kenmerken tegen de regels van Twitter ingaan.

Onlangs verscherpte Twitter haar regels, waardoor veel nieuwe uitingen van haat en aanzetten tot haat of conflict zijn verboden. Accounts die zich hieraan schuldig maken, worden geblokkeerd. Al vrij snel ontving Twitter kritiek dat de regels niet van toepassingen waren op politici zoals Donald Trump.

Jack Dorsey

Jack Dorsey, CEO van Twitter staat centraal in de kwestie. Zijn daden zijn volgens degene die hun kritiek uiten hypocriet en hij heeft volgens hen zijn principes laten vallen. Na het bericht van Trump over de nucleaire knop, was volgens velen de grens weer ver overschrijd: het is een vorm van aanzetten tot oorlog, zo stellen zij.

Daarom hebben demonstranten in San Francisco, die zich onder de naam "Resistance SF" hebben georganiseerd, hun eigen boodschap geformuleerd. Op het hoofdkantoor van Twitter hebben zij de zin "@jack is #complicit" geprojecteerd, verwijzend naar de CEO.

Op de Facebook pagina van hun organisatie heeft de groepering gezegd dat Jack Dorsey "de regels van zijn eigen bedrijf overtreed" en "de wereld in gevaar brengt" doordat hij Trump zijn account laat houden.

Reactie van Dorsey

Als reactie op eerdere kritiek van dezelfde aard, reageerde Dorsey dat de Tweets van de Amerikaanse president inherent "nieuwswaardig" zijn en dat het in het belang van het publiek is om te zien wat Trump denkt.

"Ik geloof dat het erg belangrijk is om direct van ons leiderschap te horen. En ik geloof dat het erg belangrijk is om dit soort gesprekken in het openbaar te hebben, in plaats van achter gesloten deuren.", aldus Dorsey in mei 2017.

Foto: Resitance SF - Facebook

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!