Places logo
Menu

Uw website in een modern jasje? Trends en tips rondom webdesign

Uw website in een modern jasje? Trends en tips rondom webdesign

Waar vorig jaar het webdesign 'helemaal los' ging, is het dit jaar een stuk volwassener geworden. Tegenwoordig is de digitale wereld ontzettend groot en gebruiken steeds meer mensen het internet op hun computer, tablet of smartphone. Zowel voor privégebruik als voor zakelijke diensten. De aankleding en gebruiksvriendelijkheid van websites is dus van groot belang. Places.nl gaat in deze blog in op de nieuwste ontwikkelingen en trends rondom webdesign.

Maak van uw afbeelding een eyecatcher

Het gebruik van grote afbeeldingen en foto's van goede kwaliteit is één van de ontwikkelingen op het gebied van webdesign. Het hebben van te veel foto's is daarentegen weer minder in trek bij het publiek, omdat dit snel te druk en onoverzichtelijk overkomt. één indrukwekkende foto doet het beter dan tien verschillende. Met één eyecatcher bereikt u dus het grootste resultaat.

Scrollen in plaats van klikken

Mede door de opkomst van de tablets en smartphones, waarbij 'swipen' en scrollen veel effectiever is, zijn websites vaak zo ingedeeld dat er meer gescrolld wordt dan geklikt. Zoals u kunt zien op deze website hoeft u veel minder te klikken en kunt u naar beneden scrollen voor de meest relevante informatie.

Platte afbeeldingen zonder schaduw

Een platte afbeelding gaat tegenwoordig boven een afbeelding met veel schaduw of een 3D-effect. Mocht u wel een 3D-effect willen gebruiken, ga dan voor een subtiele 3D animatie, ook wel micro interactions genoemd.

Persoonlijke aanpak

Waar websites vroeger vooral zo informatief mogelijk waren, is het nu van belang dat uw website toegankelijk en persoonlijk is. Vertel uw verhaal en zet uw klant centraal. Dit kan door bijvoorbeeld foto's te gebruiken die een realistische, menselijke situatie weergeven in plaats van overduidelijk geposeerde reclamefoto's.

Spookknop

Een nieuw hot item in het webdesign van 2015 is de zogenoemde 'spookknop'. Het is een tegenreactie op knoppen die in de loop der jaren steeds schreeuweriger, kleurrijker en groter zijn geworden. De 'spookknop' is een transparante, eenvoudige knop waarop u kunt klikken om naar een volgend menu of tabblad op de website te gaan.

Wit is de kleur

Tot slot wordt het gebruik van witruimte veel toegepast op websites. Dit houdt uw site overzichtelijk als u bijvoorbeeld veel verschillende foto's of afbeeldingen gebruikt. Mocht u wit minder aantrekkelijk vinden, dan zijn zachte kleuren zoals aardse kleuren of pasteltinten een aanrader.

Uw website nog meer in het zicht

Om uw website nog meer onder de aandacht te brengen bij uw publiek, vindt u in deze eerder geplaatste blog tips om meer clicks op uw website te genereren. Heeft u nog geen website? Dan kunt u via Places een gratis website aanmaken om uw bedrijf online nog beter vindbaar te maken. Binnen enkele stappen heeft u gemakkelijk uw website aangemaakt, volledig naar eigen wens. Heeft u al een website? Dan biedt Places u domeinregistratie al vanaf €9,95 per jaar. Neem voor meer informatie of advies contact op met onze klantenservice op het nummer 024-3555299. Wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!