Places logo
Menu

Trein moet aantrekkelijker worden dan vliegtuig

Trein moet aantrekkelijker worden dan vliegtuig

Steeds meer werkgevers bieden hun personeel standaard een ov-jaarkaart aan op kosten van het bedrijf. De gedachte hierachter is dat mensen hun auto laten staan en zo minder CO2-uitstoot produceren. Hierdoor gaan werknemers steeds vaker met de trein in plaats van de auto. ProRail-directeur Pier Eringa wil nog een stapje verder gaan. Hij wil dat de trein een aantrekkelijk alternatief wordt voor het vliegtuig.

Sneller, makkelijker en goedkoper

Eringa wil zich inzetten voor goedkoper en eenvoudiger grensoverschrijdend spoorvervoer, zodat de trein aantrekkelijker wordt dan het vliegtuig op korte afstanden binnen Europa. Het internationale spoor moet sneller, makkelijker en goedkoper worden om dit te realiseren. Het zou vanzelfsprekend moeten worden om voor korte trajecten binnen Europa de trein te pakken in plaats van het vliegtuig. Een trein stoot namelijk veel minder CO2 uit dan een vliegtuig en is daarom veel duurzamer. Dat de trein een beter alternatief is, geldt niet alleen voor werkverkeer. Er moeten in de toekomst ook minder goederen over de weg en water, veel meer per spoor. Dit zou moeten bijdragen bij de klimaatdoelstellingen.

Nu nog weinig animo

Het blijkt dat bijna 80% van de werkgevers hun werknemers liever met het vliegtuig laat reizen, omdat dit in de meeste gevallen veel goedkoper is. Als de trein goedkoper zou worden dan het vliegtuig, zouden veel werkgevers wel overwegen om over te stappen op de trein, maar dan moet de reistijd wel hetzelfde blijven.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!