Places logo
Menu

Topdrukte op Telefoonboek.nl: staan uw juiste gegevens weergegeven?

Topdrukte op Telefoonboek.nl: staan uw juiste gegevens weergegeven?

In de week voor kerst is heel Nederland druk. De laatste kerstkaarten worden verstuurd, er wordt ingeslagen voor het kerstdiner, er worden cadeaus gekocht en er wordt nog snel een bezoek aan de kapper gebracht. Grote kans dat veel mensen op zoek zijn naar uw bedrijf. Maar is uw bedrijf online vindbaar met de juiste gegevens?

300.000 extra zoekopdrachten in de week voor kerst

Als we naar de cijfers van vorig kijken, kunnen we ook deze maand topdrukte op Telefoonboek.nl verwachten. Vorig jaar december lag het aantal zoekopdrachten 16 procent hoger dan gemiddeld. Dat komt neer op maar liefst één miljoen extra zoekopdrachten. Vooral in de week voor kerst was het druk op Telefoonboek.nl: ruim 30 procent van alle zoekopdrachten in december werd in deze week uitgevoerd. Er werden die week ruim 300.000 extra zoekopdrachten uitgevoerd. De extra zoekopdrachten op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com laten goed zien waar uw klanten in de dagen voor kerst mee bezig zijn. In december 2012 was er met name een stijging te zien in de zoekopdrachten naar restaurants, winkels, kappers, taxibedrijven, vuurwerk en poeliers. Eén op de drie zoekopdrachten werd uitgevoerd via een smartphone of tablet. Met het nog altijd stijgende gebruik van deze apparaten, is de kans groot dat er dit jaar nog meer zoekopdrachten via smartphone of tablet worden uitgevoerd. Zorg er daarom voor dat uw website ook geschikt is voor mobiel gebruik. Bij slecht of langzaam werkende website bent u uw (potentiële) klant namelijk zo weer kwijt!

Afbeelding1

Juiste adresgegevens en openingstijden

Om ervoor te zorgen dat klanten uw bedrijf tijdens de drukke dagen voor kerst kunnen vinden, is het van groot belang dat uw bedrijfsgegevens online juist zijn. Controleer daarom op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com of uw bedrijfsgegevens correct en compleet zijn. Check eerst uw basisgegevens. Dit zijn uw adresgegevens en telefoonnummer(s). Klanten moeten uw bedrijf kunnen bereiken, zowel telefonisch als fysiek. Daarnaast is het van belang dat ze uw bedrijf op het juiste moment kunnen bereiken. Rond en tijdens de feestdagen gelden er vaak andere openingstijden dan normaal. Zorg ervoor dat uw klanten hiervan op de hoogte zijn, door uw openingstijden aan te passen.

Afbeelding2

Komt u er tijdens de controle achter dat uw gegevens niet kloppen? Maak dan een gratis account aan op Places.nl en pas deze aan. Op Places.nl kunt u uw bedrijfsgegevens altijd en overal beheren. Wanneer u voor een gratis account kiest, kunt u uw contactgegevens, openingstijden, parkeergelegenheid, betalingsmogelijkheden, social media links en bedrijfsomschrijving invullen. Probeer uw gegevens zo compleet mogelijk te maken: hoe meer gegevens u invult, hoe beter uw bedrijf gevonden wordt.

Knipsel

Extra goed vindbaar zijn tussen uw concurrenten?

De topdrukte op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com biedt extra mogelijkheden voor u en uw bedrijf. Sluit uw branche bijvoorbeeld aan op een van de eerder genoemde populaire zoekwoorden? Dan kan het interessant zijn om voor een uitgebreide bedrijfsvermelding of een advertentie te kiezen. U kunt dan aangeven op welke zoekwoorden en plaatsnamen u extra goed gevonden wil worden tijdens de drukke decemberdagen. Wij zorgen er dan voor dat u opvalt tussen uw concurrenten. Heeft u vragen over uw bedrijfsgegevens of een advertentie op Telefoonboek.nl? Neem dan gerust contact op met onze service desk via 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!