Places logo
Menu

Top 4 trends van FinTech in 2020

Top 4 trends van FinTech in 2020

Niet iedereen heeft nog gehoord van het fenomeen FinTech. FinTech is een samentrekking van de Engelse woorden financial en technology. Het is een toekomstgedreven 'sector' die alle innovatieve financiële producten en diensten omvat die de manier waarop we met betalingen, geld en andere valuta omgaan ontwikkelt. Wat zijn nu de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen het FinTech landschap? Places.nl zocht de vier belangrijkste trends voor 2020 voor u uit.

#1: B2B betalingen

Consumenten kunnen al enige tijd hun pinpas thuis vergeten zonder dat het een groot probleem wordt tijdens het winkelen. Veel van hen kunnen namelijk betalingen uitvoeren met hun telefoon. Pinnen en online bankieren is al lang niet meer zo omslachtig als een paar jaar geleden. De consumenten hebben de ontwikkelingen van FinTech bedrijven enorm omarmd en benut. Nu is het tijd dat deze ontwikkelingen zich doorzetten in de Business to Business (B2B) wereld. Bedrijven hebben nog niet eerder een versimpeling mogen meemaken in hun bankzaken. De grootste reden is omdat bankzaken van bedrijven vaak veel gecompliceerder zijn dan die van consumenten. Toch lijkt het erop dat FinTechs nu ook vooruitgang aan het boeken zijn op het gebied van B2B betalingen en dat is enorm goed nieuws voor u als ondernemer. Mogelijke nieuwe opties kunnen zijn: sneller bankzaken doen via uw mobiele telefoon en veilig en simpel grote bedragen overmaken.

#2: B2B leningen

Geld lenen bij banken kan soms enorm ingewikkeld zijn door de regels waar veel banken zich strak aan moeten houden. FinTechs hebben daarom een enorm gat in de markt gevonden door financiële diensten te combineren met technologie. Door deze combinatie kunnen FinTechs financiële diensten en producten veel goedkoper aanbieden. Door bijvoorbeeld automatisering van systemen en Artificial Intelligence, zijn er minder kosten nodig voor personeel waardoor er meer over is voor krediet.

FinTechs maken daarbij gebruik van algoritmes die kunnen beslissen hoe hoog de kredietscore van een bedrijf mag zijn. Hierdoor kunnen de FinTechs sneller krediet aanbieden dan de meeste banken. Ook kunnen FinTechs op deze manier eerder investeren in kleine of middelgrote ondernemingen, die waarschijnlijk geen kans zouden maken bij een reguliere bank.

#3: Samenwerking tussen banken en FinTechs

In de toekomst zou het ideaal zijn als banken en FinTechs samen konden werken. Door de talenten van beide te bundelen, zou er een hele goede samenwerking kunnen ontstaan waarbij zowel banken als FinTechs van elkaar kunnen leren en elkanders krachten kunnen benutten. Op dit moment is dat nog niet het geval omdat FinTech zich nog niet helemaal focust op de B2B markt. Wanneer ze dit wel echt gaan doen, komen de reguliere banken onder druk te staan, waardoor een samenwerking de meest logische oplossing zou zijn.

#4: Beveiliging van de data

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de bedrijven in de financiële sector geen succes boekt met het beveiligen van hun betaalsystemen. Omdat data enorm belangrijk en waardevol is geworden voor iedereen, is cybersecurity nog altijd een prioriteit. FinTechs proberen met man en macht systemen en manieren te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat de data weer veilig wordt gesteld. Denk bijvoorbeeld aan de cyberaanvallen op grote banken. FinTechs zijn constant nieuwe technologieën aan het ontwikkelen om dit soort aanvallen tegen te kunnen gaan.

FinTechs zijn dus, kort door de bocht, de bedrijven van de toekomst. Door de technologie met financiën te combineren, maken ze de weg vrij voor kleinere bedrijven. Ook maken ze het leven voor zowel consumenten als bedrijven gemakkelijker met de ontwikkelingen die ze ondersteunen. FinTechs zijn de bedrijven waar u als ondernemer op moet blijven letten het komende jaar.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!