Places logo
Menu

Tips: Welke cursussen zijn voor u als ondernemer interessant?

Tips: Welke cursussen zijn voor u als ondernemer interessant?

Het afgelopen jaar zijn er volgens het CBS weer een groot aantal nieuwe bedrijven bijgekomen, maar liefst 73.000 bedrijven. Dit is volgens de statistieken het hoogste aantal sinds 2009. Het merendeel van de nieuwe bedrijven is een eenmanszaak. Als startende ondernemer is het fijn om zoveel mogelijk te leren over de branche en het bedrijfsleven. Om die reden heeft Places Nieuws onderzocht welke cursussen en evenementen voor startende ondernemers interessant zijn.

  • Kamer van Koophandel

Iedereen die een bedrijf start moet deze registreren in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Zij kunnen naast deze registratie nog meer voor u betekenen. De KvK organiseert namelijk regelmatig bijeenkomsten en -seminars voor (startende) ondernemers. Onderwerpen die behandeld worden zijn de facetten rond de start van een bedrijf, de voorbereidingen die daarbij horen, verschillende ondernemersvraagstukken en er worden beurzen georganiseerd om bedrijven met elkaar in contact te brengen. Voor de cursussen wordt vaak een bijdrage gevraagd en de evenementen zijn meestal gratis.

  • MKB Cursus & Training

Voor praktische cursussen die direct toepasbaar zijn kunnen ondernemers terecht bij de cursussen van MKB Cursus & Training. Dit is een zelfstandig en onafhankelijk cursus- en trainingsbureau gericht op ondernemende mensen. Op de website van MKB Cursus & Training kunnen ondernemers een keuze maken uit verschillende thema"s. Zo zijn er cursussen op het gebied van sociale media: hoe zet je Facebook in voor online marketing? Maar ook op het gebied van persoonlijke en communicatieve vaardigheden. In die cursus worden er bijvoorbeeld tips gegeven over klantgericht denken en handelen. Daarnaast zijn er cursussen op de volgende gebieden: leiderschap, financiën, ARBO en Veiligheid, online marketing en personeel. Ondernemers die lid zijn van MKB-Nederland krijgen korting op de cursussen.

  • Evenementen

Naast cursussen kunnen evenementen ook erg leerzaam zijn voor ondernemers. Een evenement kan goed zijn om als ondernemer een groter netwerk op te bouwen. Op de agendapagina van de website ikgastarten.nl staan verschillende evenementen die voor ondernemers interessant zijn. Zo zijn er inloopspreekuren waar ondernemers met een adviseur kunnen sparren over de sector en/of het bedrijfsplan en staan er twee evenementen gepland, namelijk een startersevent en een recruitment workshop. Kortom: genoeg keuze.

  • Boeken

Naast cursussen zijn er ook verschillende boeken waar u als ondernemer veel informatie uit kunt halen. Voor ondernemers die opzoek zijn naar motivatie en inspiratie is het boek "De ondernemende ondernemer" wat. De volgende boeken behoren volgens Visma Blog Nederland ook tot must-read voor ondernemers: The Lean Startup, Een eigen bedrijf starten voor Dummies, The 80/20 Principle en The $100 Startup.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!