Places logo
Menu

Tips voor meer klanten tijdens de zomerperiode

Tips voor meer klanten tijdens de zomerperiode

Veel bedrijven zien het aantal klanten teruglopen in de zomerperiode. Een hoop Nederlanders zijn immers op vakantie en liggen lekker op het strand. Juist in deze periode is het ontzettend belangrijk om marketing in te zetten. In dit artikel lees je hoe jij meer klanten krijg gedurende de zomerperiode!

1. Bedenk een speciale zomeraanbieding

Speciaal voor de zomermaanden ontwikkel je een onweerstaanbare zomeraanbieding. Door jouw producten en/of diensten tegen een onweerstaanbare prijs aan te bieden krijgen potentiële klanten het gevoel dat ze een exclusieve aanbieding te pakken hebben.

Je kunt ook een tijdelijke aanbieding van bijvoorbeeld 48 uur promoten. Doordat de aanbieding maar zo kort duurt creëer je een gevoel van urgentie. Potentiële klanten denken 'het is nu of nooit'.

2. Verstuur een vakantienieuwsbrief

Je wilt er waarschijnlijk niet aan toegeven, maar ook jij zit waarschijnlijk meer op je telefoon wanneer je vrij hebt. In de vakantie pakt men toch wat vaker hun telefoon erbij. Het is dus ook een ontzettend goed idee om juist in de vakantie een nieuwsbrief te sturen. Geef de nieuwsbrief een lekker zomers tintje en geef bijvoorbeeld tips voor tijdens de zomer. Heb je een schoonheidssalon? Geef bijvoorbeeld tips over wat jouw klanten kunnen doen om hun huid te beschermen tegen de zon.

3. Neem contact op met bestaande klanten

Bel oude klanten op of vraag hen langs te komen voor een kopje koffie. Zij weten immers wat zij aan jou hebben. Herinner hen dan ook eraan wat jij toendertijd voor hen hebt betekend en creëer een nieuwe behoefte.

Uit onderzoek van Marketing Metrics blijkt dat de kans dat je iets verkoopt aan een nieuwe klant slechts 5 tot 20% is. Bij een bestaande klant is dit 60 tot 70%! Aarzel dan ook niet en warm je koude contacten op.

4. Werk aan je lokale vindbaarheid

Tijdens de vakantie gaan wij Nederlanders maar al te graag dagjes weg. Speel hierop in! Wanneer Nederlanders (maar ook buitenlandse toeristen) een zoekopdracht intypen, wil jij natuurlijk met jouw bedrijf bovenaan komen te staan! Hoe meer mensen jou vinden, hoe meer potentiële klanten jij kunt omzetten tot klanten. Benieuwd hoe jij je lokale vindbaarheid kunt verbeteren? Je leest het hier!

5. Ga juist nu adverteren

Zoals we eerder in dit artikel al hebben verteld, zijn wij Nederlanders in de zomervakantie ontzettend veel online. Veel bedrijven doen in de zomerperiode juist minder aan online marketing. Wanneer jij je daar nu juist wél mee bezighoudt, val jij extra op onder potentiële klanten. Dus door te adverteren in de zomerperiode heb je een groter bereik én hebben hebben mensen meer tijd om ernaar te kijken. Weet je niet zo goed hoe je hiermee moet starten? Wij helpen je met alle liefde!

Heb je toch nog tijd over in de zomerperiode? Ga op onderzoek uit! Onderzoek of je doelgroep nog steeds dezelfde behoeftes heeft, waarom dat ene product niet gekocht wordt of wat jij kunt doen om meer te bereiken met je advertenties.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!