Places logo
Menu

2016: Beste technologische ontwikkelingen voor ondernemers

2016: Beste technologische ontwikkelingen voor ondernemers

Het afgelopen jaar heeft de technologie weer een aantal stappen vooruit gezet en dit heeft altijd weer een bepaalde invloed op u als ondernemer. Places.nl heeft de technologische ontwikkelingen in 2016 op de voet gevolgd en heeft voor u uitgezocht welke ontwikkelingen voor de ondernemer interessant zijn.

Alles is verbonden

Het aantal apparaten dat vandaag de dag met internet verbonden is neemt nog dagelijks toe. Omdat de betaalbaarheid van draadloze apparaten steeds beter wordt ontstaan er voor de ondernemer ook allerlei mogelijkheden om alles met elkaar te verbinden. Zo zijn er steeds meer wearables zoals smartwatches op de markt, maar we zien ook een opkomst in apparaten waar u normaliter geen internetverbinding bij verwacht. Zo zijn er in 2016 vuilniscontainers op de markt gekomen die automatisch de gemeente inlichten wanneer deze geleegd moet worden en zijn er frisdrankautomaten die u een mailtje sturen wanneer deze bijgevuld moeten worden. Om de komst van al die slimme apparaten op te vangen zijn er natuurlijk ook netwerken nodig. Zo heeft KPN recentelijk het LoRa-netwerk (Long range, low power) gelanceerd, een netwerk dat ontworpen is om al uw apparaten met elkaar te verbinden.

Virtual Reality

Sinds de opkomst van Virtual Reality (VR) gaat deze technologie razendsnel vooruit. De VR brillen worden nu niet alleen voor films en games gebruikt maar zijn vandaag de dag ook voor ondernemers interessant. Zo kunnen projectontwikkelaars hun klanten laten rondlopen in een nog niet gebouwde woning en kunt u virtueel een vergadering bijwonen. Virtual Reality is het afgelopen jaar voor ondernemers interessant geworden en de verwachting is dat deze ontwikkeling zich de komende jaren voortzet.

Robotisering

De afgelopen jaren is het gebruik van robots betaalbaarder geworden en daarom een steeds beter alternatief voor werk dat eerder door de mens gedaan werd. Waar machines eerder met name de spierkracht van de mens hebben vervangen zijn machines vandaag de dag steeds vaker in staat ook menselijke denkkracht te vervangen. Zo speelt de opkomst van de 3D printer hier een grote rol in, dit is een revolutionair apparaat waarmee u specifieke onderdelen kunt printen. De 3D printer is voor steeds meer ondernemers een onmisbaar apparaat geworden. Het is bovendien een erg duurzaam apparaat, u kunt namelijk afval hergebruiken als materiaal.

Cybersecurity

Ook Cybersecurity heeft het afgelopen jaar veel aandacht gekregen. Het komt immers steeds vaker voor dat MKB"ers slachtoffer worden van cybercrime. Ongeveer de helft van de MKB'ers maakt gebruikt van digitale betalingsvormen en intellectueel eigendom, het is belangrijk om dit betalingsverkeer goed te beveiligen.

Een goede beveiliging tegen cybercrime begint bij een veilige website. Places Websites kan u daar mee helpen, voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Places.nl via 024 - 3555 299.

Dit zijn de ontwikkelingen van afgelopen jaar hebben ervoor gezorgd dat ondernemers nog efficiënter, duurzamer en veiliger te werk kunnen gaan. Welke technologische ondersteuning heeft u afgelopen jaar in gebruik genomen en kunt u niet meer missen? Vertel het ons in de comments!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!