Places logo
Menu

Televisiereclame: tips & tricks voor een sterke videoboodschap

Televisiereclame: tips & tricks voor een sterke videoboodschap

Er bestaan verschillende vormen van adverteren: op internet, in kranten, op de radio en op straat. Een van de belangrijkste en meest bekende vormen is misschien wel de televisiereclame. Reclamespotjes op de beeldbuis worden door veel mensen gezien en kunnen relatief snel het onderwerp van de dag worden. "Koekje erbij?" "Komt wel goed, schatje" en "Goeiemoggel": allemaal bekend van tv. Wilt u ook een videoboodschap maken? Places.nl geeft u 5 tips voor een goede reclame!

1. Zeg het met emotie

Een belangrijke factor in het beoordelen van reclamespotjes, blijkt de hoeveelheid emotie die erdoor wordt opgeroepen. Aan de hand van vragenlijsten is gebleken dat mensen spotjes meer waarderen als ze de kijker een goed gevoel geven of ontroeren. Met name een positieve emotie blijkt goed te werken. Zorg ervoor dat mensen van de reclame een "warm gevoel" krijgen, of dat er humor in zit. Daardoor blijft uw boodschap automatisch beter hangen.

2. Beperk de boodschappen

Een valkuil in het maken van een reclamespotje, is het toevoegen van heel veel boodschappen. Adverteerders willen graag van alles zeggen, maar omdat reclame duur is moet dat vaak in een korte tijd. Dit kan er echter voor zorgen dat de kijker snel afhaakt, waardoor hij uw video wegklikt en de reclame niet onthoudt. Probeer het aantal boodschappen dus te beperken. Less is more!

3. Goed verhaal

Uit onderzoek is gebleken dat reclames goed blijven hangen, op het moment dat ze onderwerp van gesprek worden. Dat betekent dat er een goed verhaal in de spot moet zitten, waardoor mensen erover gaan praten. De inhoud moet dus bijvoorbeeld relevant, herkenbaar of nuttig zijn, zodat de kijker zich aangesproken voelt.

4. Magische grens: 45 seconden

Tv-commercials tot 45 seconden zijn gebleken steeds effectiever te worden naarmate de spot langer is. Echter, bij 45 seconden ligt een magische grens. Zodra reclames langer dan 45 seconden worden, is dit effect verdwenen. Het heeft daarboven dus geen zin om geld uit te geven aan nog meer reclametijd, de kijker zal dan zijn geduld verliezen!

5. Direct

Tot slot is het belangrijk de kijker direct toe te spreken. Dit kan bijvoorbeeld door het hoofdpersonage de kijken aan te laten spreken, waardoor er automatisch meer interesse wordt gewekt. Ook zorgt dat ervoor dat de reclame meer opvalt tussen de andere reclames, en dat het merk beter onthouden wordt.

Is uw videoboodschap af? Verspreid deze dan snel online en maak gebruik van een uitgebreide bedrijfsvermelding op Places.nl! Meld u aan bij Places.nl en vergroot gemakkelijk uw vindbaarheid op Telefoonboek.nl en Places.nl. Meer weten? Neem dan contact op met ons via 024-8200 617. We helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!