Places logo
Menu

Tekstschrijver, is uw website al goed beveiligd en gebruiksvriendelijk?

Tekstschrijver, is uw website al goed beveiligd en gebruiksvriendelijk?

Als tekstschrijver schrijft u pakkende teksten voor klanten of opdrachtgevers. Natuurlijk wilt u online goed gevonden worden door hen en een betrouwbare indruk maken. Dat begint al met een goede website: met uw website vertelt u wie u bent en wat u precies doet. Places Nieuws nam de websites van 12.494 tekstschrijvers onder de loep op het gebied van beveiliging en gebruiksvriendelijkheid. Beschikken de websites over een SSL-certificaat en zijn ze responsive?

Wat is SSL?
Websitebezoekers kunnen in een oogopslag zien of een website goed beveiligd is. Zij zien dit in de adresbalk aan een groen slotje met de tekst 'veilig'. Bovendien staat er voor de URL https in plaats van http. Een website met https en een groen slotje is beveiligd met een SSL-certificaat. SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. Dit houdt in dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, gecodeerd worden en dus geheim blijven voor buitenstaanders. Dit geeft websitebezoekers een veilig gevoel, vooral wanneer zij persoonlijke gegevens moeten invullen op bijvoorbeeld een contactformulier.

Beveiliging websites tekstschrijvers
Nu u het belang van een SSL-certificaat en een veilige website begrijpt, is het tijd om te kijken hoe het gesteld is met de beveiliging van websites van tekstschrijvers. Heeft u uw website niet beveiligd met een SSL-certificaat? Dan bent u zeker niet de enige: 86.7% van de websites van tekstschrijvers is namelijk niet voldoende beveiligd. Bij de overige 13.3% is dat wel het geval. In veel andere branches ligt het percentage beveiligde websites een stuk hoger. Wees uw concurrentie te slim af, en overweeg vandaag nog de keuze voor een beveiligde website middels SSL.

Is uw website responsive?
Wanneer u een website maakt of laat maken, is het voor de gebruiksvriendelijkheid belangrijk dat deze responsive is. Een repsonsive website is een website die zich aanpast aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop, tablet of smartphone is, er is slechts één website waarvan de lay-out zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Dit wordt steeds belangrijker, omdat websites steeds vaker bezocht worden vanaf andere devices dan de 'ouderwetse' desktop.

Responsiviteit websites tekstschrijvers
Ook op dit gebied zijn er nog grote sprongen te maken voor tekstschrijvers. Maar 33.6% van de websites in deze branche is responsive. Dat betekent dat 66.4% van de websites niet mobielvriendelijk (en tabletvriendelijk) is. Daarmee schrikt u mogelijk potentiële klanten en opdrachtgevers af. J. Rutten, manager van Places Websites, zegt daarover:

'Een website is vaak het eerste dat een potentiële klant of een opdrachtgever van uw bedrijf online ziet. Meestal heeft u maar één kans om een goede indruk te maken, een mobielvriendelijke website is dus van groot belang. Voor veel tekstschrijvers is er ruimte voor verbetering wat betreft zowel responsiviteit als beveiliging'.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!