Places logo
Menu

Technologische ontwikkelingen die de toekomst gaan veranderen

Technologische ontwikkelingen die de toekomst gaan veranderen

In deze tijd van globalisering gaan de ontwikkelingen snel. Als ondernemer is het goed om op de hoogte te zijn van alle trends en ontwikkelingen. Technologie in apps, smartphones, websites en hulpmiddelen voor ondernemers kunnen u vaak een voordeel geven. In dit artikel drie onderwerpen die de moeite waard zijn om in de gaten te houden, omdat ze mogelijk de toekomst gaan veranderen.

Betere technologische communicatie met 5G-internet

Een aantal jaar geleden werd al overgestapt van 3G naar 4G-internet. En nu blijkt 5G er alweer aan te komen. De gemiddelde snelheid van 3G-internet is 7 Mbps en de gemiddelde snelheid van 4G is 20 Mbps. De nieuwe 5G varieert van 50 Mbps (op het platteland) tot 1 à 2 Gbps. Dat is 125 tot 150 Mbps en dus significant meer dan de voorgaanden. Voor consumenten is 5G niet zo interessant, 4G is in theorie snel genoeg voor de alledaagse internetdingen. Maar 5G heeft een grote capaciteit waardoor andere diensten er wel veel baat bij hebben. Virtual reality kan hierdoor real time verstuurd worden, zelfrijdende auto"s kunnen met elkaar gaan communiceren en artsen kunnen bijvoorbeeld robotarmen besturen om mee te opereren op afstand.

Identificeren met biometrie

De iPhone kwam er al een tijd geleden mee. Het begon met de vingerafdrukscanner en inmiddels kan de iPhone X ontgrendeld worden door middel van gezichtsherkenning, concurrent Samsung kon dit ookal. Fitbit en andere sporthorloges meten hartslag om in kaart te brengen hoeveel je slaapt, verbrandt en aflegt. Banken en andere officiële instellingen gaan nu ook met biometrische methoden aan de slag. Betalingen goedkeuren door middel van de vingerscan, irisscan of gezichts- en stemherkenning worden onderzocht als vervanging van complexe wachtwoorden en pincodes.

Betrouwbaarheid met blockchain

De bitcoin was afgelopen tijd al veel in het nieuws en bleek een enorme uitvinding. De hype is inmiddels al wat weggezakt, maar het systeem waar het gebruik van maakte wordt nog steeds gezien als een belangrijke basis voor toekomstige transacties. Blockchain is namelijk een transactiesysteem waar alleen regels aan toegevoegd kunnen worden en die over de hele wereld ingezien kan worden. Dit systeem wordt constant aangepast, waardoor iedereen de laatste informatie heeft. Vorige regels kunnen niet aangepast worden, waardoor je zeker weet dat de valuta die je overmaakt of ontvangt ergens vandaag komen. Een erg betrouwbaar en transparant systeem, het enige wat je nodig hebt is de spreadsheet met alle transacties en je eigen computer om valuta over te maken.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!