Places logo
Menu

Talk to me: 5 tips om uw blog interactie te vergroten!

Talk to me: 5 tips om uw blog interactie te vergroten!

Een van de meest logische manieren om meer interactie te krijgen met uw websitebezoekers is middels uw blog. Dit is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Hoe volhardend u ook blijft schrijven, interactie is nooit gegarandeerd. Hoe krijgen anderen het voor elkaar om discussie en dialoog uit te lokken bij alles wat ze schrijven? Wat is hun geheim? Places geeft u 5 tips om u te helpen de interactie op uw blog te vergroten.

Brainstorm

Het kan nuttig zijn om eerst even met uw team te brainstormen over de volgende vragen. Ten eerste kunt u nagaan hoe belangrijk interactie is op uw blog. Wat wilt u ermee bereiken? Ten tweede kunt u uzelf afvragen of lezers 'verplicht' zijn om te reageren en wanneer en waarom u zelf eigenlijk reageert op blogs. En ten slotte: waar bereikt uw blog de meeste interactie mee?

Als u deze vragen hebt kunnen beantwoorden, kunt u daarna wellicht met de volgende tips en ideeën aan de slag.

1. Straal plezier uit in uw blog

Misschien lijkt dit op een open deur intrappen, maar alles begint met plezier en passie. Dit geldt ook voor uw blogpagina. De lol die u erin beleeft straalt namelijk direct uit naar uw lezer en dat wekt interactie op.

2. Laat ruimte voor zinnige reacties

Door af en toe uw verhaal niet helemaal af te maken geeft u de lezer ruimte een zinnige reactie achter te laten op uw blog. Op een dichtgetimmerd artikel valt weinig anders te reageren dan 'goed artikel'.

3. Blog niet te veel

Laat de frequentie los en blog alleen als u er zin in heeft en iets nieuws, nuttigs of interessants kan melden. U zult zien dat kwaliteit boven kwantiteit gaat in de wereld van het schrijven.

4. Maak het persoonlijk

In deze tijd van content marketing is de klant op zoek naar de boodschap en de mensen achter het merk. Dus ook als uw blog puur zakelijk is, kan het leuk zijn zo nu en dan een wat persoonlijker artikel te schrijven. Een zakelijk artikel kunt u overigens ook voorzien van een persoonlijk sausje door uw eigen mening te laten horen.

5. Interactie moet van twee kanten komen

Reageer op de reactie van uw lezer. Bedank hem of haar, beantwoord eventuele vragen of verduidelijk uw visie. Zeker wanneer u nog niet zoveel reacties ontvangt, is het een goed idee waardering te tonen middels een reactie.

Krijgt u zelf veel interactie op uw blog? Hecht u daar waarde aan, of juist niet? We nodigen u uit een reactie achter te laten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!