Places logo
Menu

SuperTrash van Nederlandse ondernemer Olcay Gulsen is failliet

SuperTrash van Nederlandse ondernemer Olcay Gulsen is failliet

Het bedrijf SuperTrash van Nederlandse onderneemster Olcay Gulsen is failliet, zo maakte ze dinsdag bekend. Olcay Gulsen legde haar werkzaamheden als CEO drie weken geleden al neer, omdat ze, naar eigen zeggen, nooit goed zou worden in de zakelijke en financiële kant van het bedrijf. Charles Paape nam haar taken als bestuursvoorzitter over.

De wisseling van de wacht zal een laatste redmiddel geweest zijn. Deze actie blijkt nu echter tevergeefs. Bij SuperTrash waren 150 medewerkers werkzaam. Het bedrijf leed al drie jaar verlies. De kledinglijnen SuperTrash Girls, ST.Girlsl, ST.Studio en ST vallen ook onder het merk.

Betwistbare start
Gulsen had sinds 2009 de leiding over het van oorsprong Amerikaanse bedrijf. Tenminste, dat is wat zij al die jaren beweert heeft. Gulsen, die inmiddels een bekende Nederlander is, beweerde voor die tijd al de leiding te hebben over de Europese en Aziatische takken van het bedrijf, dat eerder opgericht zou zijn door de Amerikaanse Ava Riley. Toen Riley het bijltje er in 2009 bij neer wilde leggen, nam Olcay het bedrijf over. Dit verhaal blijkt nu, na jaren speculatie, hoogstwaarschijnlijk onderdeel van een zorgvuldig uitgedachte strategie.

Gulsen vertelt aan de Playboy: "Die verwarring is toch alleen maar leuk? Alles is een verhaal. En als er geen verhaal is dan moet je maar een verhaal maken. Ik heb veel gebluft, ik heb een beetje gelogen, ik heb interessant gedaan, ik heb mezelf beter voorgedaan dan ik was - het hoort er allemaal bij. En ik zou het morgen weer doen. Dat is onderdeel van de strategie. Je moet je best doen om een beetje op te vallen."

De twijfelachtige strategie leverde Gulsen in eerste instantie succes op: het merk deed het goed en Olcay ontving in 2010 de Amsterdam Business Award. Uiteindelijk lijkt haar gebrek aan zakelijke kennis, de poging dit te verbloemen en haar drukke agenda door tv-optredens het bedrijf de das om te hebben gedaan. De onderneemster gaat vandaag in gesprek met de curator om te kijken hoe het nu verder moet met het bedrijf en de 150 medewerkers.


Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!