Places logo
Menu

Stoomcursus verzekeren voor zzp'ers

Stoomcursus verzekeren voor zzp'ers

"Zzp'ers verzekeren zich steeds minder vaak". Volgens de Volkskrant zijn vooral zzp'ers met een laag inkomen nauwelijks verzekerd. Maarten Post van ZZP Nederland denkt dat de oorzaak ligt bij slechte ervaringen die ze hebben met verzekeraars. Een voorbeeld van zo'n slechte ervaring is dat de zzp'er moet procederen om zijn vergoeding te krijgen na het dertig jaar lang trouw betalen van premie. Places.nl geeft u in deze blog een stoomcursus verzekeren voor zzp'ers.

Relativeren

Anderen zeggen dat het juist wel meevalt met het niet verzekeren als zzp'er. De cijfers gaan namelijk niet alleen over fulltime zzp'ers, maar ook over gepensioneerden die op de zaterdagmiddag nog als zzp'er werken. Pensioenopbouw is voor hen niet nodig. Bovendien is niet te achterhalen of de onverzekerde zzp'er zelf een buffer opbouwt. Hier zijn natuurlijk geen harde cijfers van. Beginnende zzp'ers hoeven zich in Nederland niet zo druk te maken vanwege de verplichte zorgverzekering en het uitzicht op een AOW.

Belangrijkste risico's

Wat zijn de belangrijkste risico"s voor u als ondernemer? Hieronder vindt u de drie belangrijkste belangrijkste risico's om u tegen te verzekeren:

1. Arbeidsongeschiktheid

Langdurig ziek thuis zitten kan voor een zzp'er grote gevolgen hebben, want niet werken betekent geen loon. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is de duurste verzekering waar u als zzp'er mee te maken krijgt. Echter bepaalt u zelf hoe duur u de verzekering maakt: wilt u uitbetaald krijgen als u uw specifieke beroep niet meer uit kunt voeren of pas indien u geen enkele vorm van gangbare arbeid meer kunt uitvoeren? Als alternatief zou u ervoor kunnen kiezen zelf een buffer op te bouwen op uw spaarrekening of via banksparen, of u kunt aansluiten bij een broodfonds. Een broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsverzekering van een besloten groep zzp'ers.

2. Aansprakelijkheid

Veel mensen denken dat de aansprakelijkheid van hun bedrijf al gedekt is via hun particuliere verzekering, maar dat is niet het geval. Daarvoor is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor nodig. Beroepsaansprakelijkheid is voor het geval dat iemand schade ondervindt van uw werkzaamheden, bijvoorbeeld in een adviserend beroep als accountant. In de algemene voorwaarden kunt u veel uitsluiten, bijvoorbeeld dat uw aansprakelijk bent tot een bepaald maximumbedrag.

3. Rechtsbijstand

Rechtsbijstand is een relatief goedkope verzekering die eigenlijk voor iedere zzp'er handig is. Wanneer een juridisch conflict plaatsvindt, wordt de hulp van een advocaat vergoed. Controleer wel of ook incassobijstand onder de verzekering valt.

Andere verzekeringen

Als zzp'er kunt u zich verder nog verzekeren voor zaken als brand, overlijdingsrisico of pensioen. Indien u zich niet voor uw pensioen verzekert heeft u alleen recht op een AOW van maximaal €800,- per maand. Er valt dus een hele hoop te verzekeren en wat u het beste kunt verzekeren is voor iedere zzp'er anders.

Wat wél voor iedere zzp'er geldt, is dat u met een Places bedrijfsvermelding gratis kunt adverteren op Telefoonboek.nl. Daarmee vergroot u de online vindbaarheid van uw bedrijf en zorgt u ervoor dat potentiële klanten eenvoudig contact met uw bedrijf kunnen opnemen. Het resultaat? Meer bezoekers, meer telefoontjes en omzet!

Meer weten? Bel dan naar 024-8200617. Places adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden om extra op te vallen met uw bedrijf.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!