Places logo
Menu

Stimuleer aankopen met uw eigen reviewpagina

Stimuleer aankopen met uw eigen reviewpagina

Het is bijna 5 december en dat betekent dat pakjesavond nadert. Maar wat als Sinterklaas nog niet voor iedereen cadeautjes in huis heeft? Dan kan hij aan de hand van online reviews gelukkig tijd besparen, en komt hij wellicht bij u terecht. In deze blog vertelt Places.nl u als ondernemer hoe belangrijk online uw reputatie nu echt is.

Reviews

Recensies zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Wanneer we een vakantie boeken, een computer aanschaffen of dat nieuwe restaurant willen uitproberen, zoeken we steeds vaker online naar meningen van klanten die het product of de dienst al een keer hebben geprobeerd. In enkele klikken weten we dus of een product of bedrijf wel of niet aan te raden is. Aan de hand van deze ervaringen baseren wij vervolgens onder meer onze keuze. Een positieve review kan er dus voor zorgen dat de laatste Sinterklaascadeautjes bij u worden aangeschaft.

Imago

Omdat onze maatschappij constant digitaliseert, komen online uitingen over bedrijven steeds vaker voor. Tegelijkertijd worden ze ook belangrijker, want consumenten zien gemakkelijk of anderen positief of negatief over u spreken. Veel ondernemers staan wat sceptisch tegenover reviews en zijn bang dat personen die reviews achterlaten alleen maar negatieve ervaringen delen. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat deze vrees ongegrond is. Slechts 2% van de personen die online recensies achterlaat, blijkt dit alleen maar op een negatieve manier te doen. De rest schrijft alleen maar positieve reacties, of wisselt positieve en negatieve reviews af.

Positieve invloed

Zoals al eerder gezegd, houden online recensies niet in dat er alleen maar negatieve reacties worden geplaatst over uw bedrijf. Een blije klant vormt namelijk uitstekende reclame voor uw bedrijf. Tot op zekere hoogte hebt u als ondernemer zelfs zelf in de hand hoe er online over u wordt gepraat. Zo kunt u bij Places.nl zelf uitnodigingen sturen naar uw klanten met de vraag of zij een review over uw bedrijf achter willen laten. Mocht u een negatieve review ontvangen, dan kunt u natuurlijk ook reageren. Bedenk dus dat reviews u voordelen kunnen bieden, zeker in de aankomende decemberdrukte!

Bij Places.nl maakt u gemakkelijk uw eigen reviewpagina aan. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om recensies achter te laten bij Places.nl? Kijk dan hier voor meer informatie of neem contact op met de klantenservice op het nummer 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!