Places logo
Menu

Bereikbaarheid speelgoedwinkels tijdens decemberdrukte

Bereikbaarheid speelgoedwinkels tijdens decemberdrukte

Het zal u niet ontgaan zijn dat het al december is. Steeds eerder wordt het donker, en het zachte herfstweer maakt plaats voor winterse temperaturen. De winkelstraten zijn 's avonds gezellig verlicht, en ook de kerstboom zal niet lang meer op zich laten wachten. Het is duidelijk: Sinterklaas, kerst en oud en nieuw zijn in aantocht. Dat betekent voor veel ondernemers extra omzet, maar ook meer bellende klanten. En juist dat laatste kan problematisch zijn, vooral voor speelgoedwinkels. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel winkels in deze branche nog niet klaar zijn voor de feestdagen. Maar liefst 79% van de beoordeelde speelgoedwinkels is namelijk telefonisch niet bereikbaar.

Speelgoedwinkels op Telefoonboek.nl

Op Telefoonboek.nl worden alle speelgoedwinkels in Nederland vermeld. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deze bedrijven te beoordelen op algemene indruk, service, prijs/kwaliteit verhouding en telefonische bereikbaarheid.

Inmiddels hebben bezoekers meer dan 1100 speelgoedwinkels beoordeeld. De cijfers liegen er niet om: maar liefst 79% van de winkels in deze is telefonisch niet goed bereikbaar. Bij deze winkels is de telefoon één of meerdere keren niet opgenomen. Vooral tijdens de decemberdrukte kan dat nadelige gevolgen hebben voor deze bedrijven. Uit ander recent onderzoek blijkt namelijk dat één op de vier bij geen gehoor direct overstapt naar een concurrent. Zeker in een drukke maand als december kan dit heel wat misgelopen omzet betekenen!

blog_telefonischebereikbaarheid_speelgoedwinkels

Telefonische bereikbaarheid verbeteren

Dat zoveel speelgoedwinkels omzet mislopen door hun slechte telefonische bereikbaarheid is vervelend, maar wel goed te verklaren. Veel kleine, zelfstandige speelgoedwinkels hebben weinig personeel in dienst, en dat betekent ook dat er minder mensen beschikbaar zijn om potentiële klanten te woord te staan. En ook voor de grotere speelgoedwinkels geldt natuurlijk dat het lastig is om inkomende oproepen te beantwoorden als het personeel net bezig is een klant in de zaak te helpen.

Gelukkig voor deze grote groep speelgoedwinkels is de telefonische bereikbaarheid gemakkelijk te verbeteren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Places Antwoordservice. Bent u niet in de gelegenheid om telefoontjes aan te nemen, dan kunt u uw gesprekken gemakkelijk doorschakelen naar de telefonistes van de Places Antwoordservice. U bepaalt zelf het belscript, dus gesprekken worden net zo aangenomen als u dat zelf zou doen. En dat 24 uur per dag, zo bent u dus altijd bereikbaar. Na elk aangenomen gesprek ontvangt u bovendien een gesprekssamenvatting waarmee u direct aan de slag kunt zodra het u uitkomt.

Bent u benieuwd of de Places Antwoordservice ook de telefonische bereikbaarheid van uw speelgoedwinkel kan vergroten? Maak dan 30 dagen gratis gebruik van het Places Antwoordservice Proefpakket! Voor meer informatie en vrijblijvend advies kunt u ook bellen naar 024-3506953, wij helpen u graag verder. Met de Places Antwoordservice bent ook u klaar voor de feestdagen!

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!