Places logo
Menu

Speel in op je doelgroep door lokalisatie en personalisatie

Speel in op je doelgroep door lokalisatie en personalisatie

Onderzoek van Deloitte toont aan dat tegenwoordig 56 procent van alle aankopen wordt beïnvloed door digitale interactie. Waar je jaren geleden precies wist waar een zoektocht naar een product begon, is dat anno 2018 een stuk lastiger bij te houden door de opkomst van verschillende devices. Deze verschillende devices zorgen voor ander (online) gedrag van consumenten.

Lokalisatie bij advertenties

Dagelijks kijken zo'n 7,1 miljoen mensen op Facebook. Van deze doelgroep zijn veel gegevens bij Facebook bekend. Deze kunnen worden ingezet om advertenties op te baseren. Een van de laatste trends is lokalisatie. Via lokalisatie wordt een advertentie aan iemand getoond die op dat moment op een bepaalde locatie aanwezig is. Als een potentiële klant bijvoorbeeld dicht bij jouw winkel is, kan Facebook een advertentie tonen met de contactgegevens van deze winkel. Zo kun je potentiële klanten of een nieuwe doelgroep naar je winkel trekken.

Personalisatie door data

Lokalisatie sluit aan op de wensen van de jonge consumenten (generatie Z en Millennials). Zij verwachten gepersonaliseerde en relevante advertenties op basis van interesses, gewoonten en locatie. Om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen, is data nodig. Fysieke winkels kunnen op dit gebied amper concurreren met online winkels. Webwinkeliers weten immers veel van hun klanten en weten ook hoe ze deze data vervolgens slim kunnen inzetten.

Foto: Bigstock

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!