Places logo
Menu

Verzend social media bericht op juist moment

Verzend social media bericht op juist moment

Dat social media een belangrijk marketingmiddel zijn voor bedrijven is inmiddels bij velen wel duidelijk. Tegenwoordig is bijna elk bedrijf wel te vinden op een socialmediaplatform. Veel bedrijven maken nog niet optimaal gebruik van social media. Ze plaatsen wel berichten, maar doen dit niet op het meest geschikte tijdstip. Places vertelt u in deze blog wanneer en waar u het beste uw socialmediaberichten kunt plaatsen.

De beste tijd

De beste tijd voor socialmediaberichten bestaat niet. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar goede tijden om uw socialmediaberichten te plaatsen. Uit deze onderzoeken is gebleken dat de tijden per platform kunnen verschillen. Bij Facebook worden berichten tussen één uur 's middags en vier uur 's middags het beste gelezen. Op Twitter is de beste tijd om berichten te plaatsen op maandag tot en met donderdag tussen één en drie uur 's middags. Voor LinkedIn is dinsdag, woensdag en donderdag het juiste moment om berichten te plaatsen. Berichten op LinkedIn worden beter gelezen wanneer u ze buiten kantoortijden plaatst. De meeste LinkedIn-gebruikers kijken namelijk buiten werktijden op LinkedIn.

Piekuren op social media

Piekuren moeten worden ontweken wanneer u wilt dat uw bericht vaak bekeken wordt. Tijdens piekuren worden de meeste berichten op socialmediakanalen geplaatst. Door deze piekuren te vermijden zakt uw bericht minder snel weg op de tijdlijn van uw volgers. Een nadeel aan Twitter is dat het op Twitter de hele dag topdrukte is, daarom is het goed om bij Twitter hashtags te gebruiken.

De slechtste tijd

Naast de beste tijden om een socialmediabericht te posten bestaan er vanzelfsprekend ook slechtste tijden. De slechtste tijden voor een Facebookpost zijn in het weekend voor acht uur 's ochtends of na acht uur 's avonds. De slechtste tijden voor een Twitterbericht zijn elke avond na acht uur en op vrijdag na drie uur 's middags. Voor LinkedIn zijn de slechtste tijden opmerkelijk. De slechtste tijden voor een Linkedin bericht zijn namelijk niet 's ochtends vroeg of 'savonds laat, de slechtste tijd voor een Linkedin bericht is namelijk tussen tien uur 's ochtends en zes uur 's avonds.

Toon uw profielen via Places

Wanneer u actief bent op social media, is het natuurlijk belangrijk dat u uw profielen gaat promoten. Bij Places heeft u de mogelijkheid om uw socialmedialinks zichtbaar te maken voor bezoekers, ook bij een gratis vermelding. Wilt u meer informatie over Places en de services die wij bieden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze servicedesk via 024-3555299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!