Places logo
Menu

Social media: Gemeente Nijmegen vooral actief op Facebook, Gemeente Arnhem op Twitter

Social media: Gemeente Nijmegen vooral actief op Facebook, Gemeente Arnhem op Twitter

Is de gemeente waar u woont actief op social media? Wij hebben de social media kanalen van de drie grootste gemeenten van Gelderland onder de loep genomen. Welke gemeente heeft de meeste volgers en plaatst de meeste berichten? Places Nieuws zocht het uit.

  • Gemeente Nijmegen

Aantal inwoners: 175.948
16.532 vind-ik-leuks op Facebook
16.500 volgers op Twitter - 8.326 tweets
8.779 volgers op Instagram - 1.108 posts

De gemeente Nijmegen is het meest actief op Facebook. Daarna volgt Twitter en daarna Instagram. Op Twitter en Facebook worden dagelijks berichten gedeeld. Deze berichten gaan over zaken zoals verkeersdrukte in verband met concerten, parkeermogelijkheden, slagingscijfers van leerlingen in Nijmegen, het hitteplan en evenementen. De Gemeente Nijmegen heeft in tegenstelling tot de Gemeente Apeldoorn en Arnhem geen geverifieerd account op Twitter. Op Instagram worden foto's gedeeld die Nijmegenaren insturen. Er zijn foto's van bijvoorbeeld het waalstrandje, de stad en vierdaagse te zien.

  • Gemeente Apeldoorn

Aantal inwoners: 161.156
8.513 vind-ik-leuks op Facebook
14.100 volgers op Twitter - 9.014 tweets
2.890 volgers op Instagram - 167 posts

De Gemeente Apeldoorn is met 9.014 geplaatste tweets het meest actief op Twitter. De gemeente heeft op Twitter een blauwe verificatiebadge wat betekent dat het een geverifieerd account is. Een account kan worden geverifieerd als het wordt aangemaakt als account van algemeen belang. Doordat het een geverifieerd account is wordt het account vaker als volg-suggestie voorgesteld aan andere Twitteraars. Dit kan voor een toename in het aantal volgers zorgen. De Gemeente Apeldoorn is op alle drie de kanalen actief. Op Facebook en Twitter worden dagelijks berichten geplaatst, op Instagram om de paar dagen.

  • Gemeente Arnhem

Aantal inwoners: 157.223
13.708 vind-ik-leuks op Facebook
16.100 volgers op Twitter - 10.400 tweets
3.797 volgers op Instagram - 217 posts

De Gemeente Arnhem is vooral actief op Twitter. Daar worden de meeste berichten geplaatst en heeft de gemeente de meeste volgers. Er worden dagelijks berichten geplaatst over evenementen, waarschuwingen om bijvoorbeeld geen eendjes te voeren en over de eikenprocessierups. Arnhem heeft op Twitter net als de Gemeente Apeldoorn een geverifieerd account.

Conclusie

  • Facebook

Meeste volgers op Facebook: Nijmegen (16.532), Arnhem (13.708), Apeldoorn (8.513)

  • Twitter

Meeste volgers op Twitter: Nijmegen (16.500), Arnhem (16.100), Apeldoorn (14.100)
Meeste tweets geplaatst: Arnhem (10.400), Apeldoorn (9.014), Nijmegen (8.326)

  • Instagram

Meeste volgers op Instagram: Nijmegen (8.779) , Arnhem (3.797), Apeldoorn (2.890)
Meeste berichten op Instagram: Nijmegen (1.108), Arnhem (217), Apeldoorn (167)

Van de drie grootste gemeenten van Gelderland heeft de Gemeente Nijmegen op Facebook, Twitter en Instagram de meeste volgers en vind-ik-leuks. Niet heel gek aangezien deze gemeente het meeste aantal inwoners heeft. Nijmegen lijkt van de drie gemeenten het meest actief op Instagram, het is de enige gemeente met meer dan 1000 berichten op het kanaal. Voor de gemeente Apeldoorn en Arnhem lijkt Twitter het belangrijkste social media kanaal. De gemeenten hebben beide meer volgers op Twitter dan vind-ik-leuks op Facebook. Beide gemeenten plaatsen daarnaast een stuk meer tweets dan de Gemeente Nijmegen. Voor de Gemeente Nijmegen lijkt Facebook het belangrijkste sociale media kanaal.

De Gemeente Arnhem heeft na Nijmegen de meeste vind-ik-leuks op Facebook (13.708) en volgers op Twitter (16.100) in tegenstelling tot Apeldoorn die een stuk minder vind-ik-leuks op Facebook heeft (8.513). Dit komt niet door het aantal inwoners, de Gemeente Apeldoorn telt namelijk meer inwoners dan de Gemeente Arnhem. In Arnhem wonen echter wel meer jongere mensen dan in Apeldoorn. De grootste leeftijdsgroep in Arnhem is tussen de 25 en 45 jaar oud en de grootste leeftijdsgroep in Apeldoorn is tussen de 45 en 65 jaar oud. Dit verschil in leeftijd kan verklaren waarom de Gemeente Arnhem populairder is op social media dan de Gemeente Apeldoorn. Facebook wordt namelijk het meest gebruikt door mensen tussen de 20 en 39 jaar.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!