Places logo
Menu

Shoppen via Instagram wordt nog makkelijker door nieuwe functies

Shoppen via Instagram wordt nog makkelijker door nieuwe functies

Instagram heeft een nieuwe functie aangemaakt waarbij bezoekers producten kunnen opslaan in een soort boodschappenlijst. De functie heet: shopping selection. Het is een verlanglijst waar bezoekers producten kunnen opslaan die ze later willen bestellen.

Introductie Instagram Shopping

De nieuwe functie maakt onderdeel uit van Instagram shopping, dat sinds april 2018 in Nederland beschikbaar is. Als een bedrijf gebruik wil maken van Instagram Shopping moet het account goedgekeurd zijn door Instagram. Een account wordt goedgekeurd als het een officieel bedrijfsaccount is en als het gekoppeld is aan Facebook Catalogus. Als bedrijven een bericht via Instagram Shopping plaatsen, kunnen zij een tap to view-knop toevoegen. Wanneer bezoekers op deze knop klikken zien zij wat het product kost en waar het besteld kan worden.

Eenvoudiger koopproces

Shoppen via Instagram zou het koopproces een stuk eenvoudiger maken. De doelgroep hoeft niet verschillende pagina's te bezoeken om een product te kopen maar kan binnen één klik op de productpagina het product toevoegen aan het winkelwagentje. Dit zorgt voor een vermindering van zoektijd en aantal klikken.

Ontwikkelingen

De 'shopping selection' is de nieuwste functie van Instagram Shopping. Instagram laat het hier echter niet bij en is veel andere nieuwe functies aan het testen. Bijvoorbeeld het 'shop-kanaal' in de functie Ontdekken. Dit kanaal bevat 'shop-berichten' die gericht zijn op de stijl en smaak van iedere shopper. In deze sectie kunnen bezoekers gemakkelijk nieuwe bedrijven en producten ontdekken. Uit deze ontwikkelingen blijkt dat Instagram niet alleen goed is voor mooie afbeeldingen, het wordt ook volop gebruikt voor het verhogen van e-commerce prestaties.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!