Places logo
Menu

SEO tips om jouw webshop te verbeteren

SEO tips om jouw webshop te verbeteren

Wat goed, je bent een webshop gestart! En nu? Nu gaan we aan de slag met de vindbaarheid van jouw webshop. Want je kan nog zo'n mooie webshop hebben - zonder bezoekers levert het niks op. Met deze tips wordt jouw webshop online goed vindbaar en krijgt jouw verkoop een boost!


Tip 1: Gebruik de juiste zoekwoorden

Natuurlijk, zoekwoorden! Je hebt de term waarschijnlijk al wel eens voorbij zien komen. Zoekwoorden zijn woorden of woordcombinaties waarop wordt gezocht in zoekmachines als Google. Dit zijn voor jou dus de termen waarop jij gevonden wilt worden. Om erachter te komen waar jouw potentiële klanten op zoeken is het belangrijk om een zoekwoordonderzoek uit te voeren via bijvoorbeeld Google Ads.

Maar waar verwerk je deze termen nou precies? Daar gaan we dadelijk wat dieper op in! We kunnen je wel alvast vertellen dat het belangrijk is om deze zoekwoorden op de categoriepagina's terug te laten komen. Vaak kun je bovenaan de pagina een stukje toelichting geven, maak deze tekst dan ook SEO proof door de juiste zoekwoorden te gebruiken!

Mocht je meer willen weten over zoekwoorden, dan raden we je aan om ons artikel 'Wat zijn zoekwoorden?' te lezen. Hierin vertellen we je alles wat je moet weten!


Tip 2: Ga voor een relevante meta beschrijving

De meta beschrijving is eigenlijk een korte samenvatting van wat er op jouw webpagina vermeld wordt. Deze beschrijving is voor de lezer direct zichtbaar op de overzichtspagina van de zoekmachine. Het ziet er als volgt uit:

Deze beschrijving bepaalt dan ook vaak of de bezoeker op jouw webshop klikt of niet. Leg hier dus in 1 of 2 zinnen precies uit waar jouw pagina over gaat. Zo overtuig jij de bezoeker om bij jou op bezoek te komen ;)


Tip 3: Schrijf een pakkende productomschrijving

Het is super makkelijk om 'even snel' en productomschrijving te schrijven. Maar wat als we nou zeggen dat je hier juíst je tijd aan moet besteden?

In een productomschrijving wil je de bezoeker vertellen waarom hij/zij jouw product moet kopen. Ga hier dus dieper in op de productspecificaties en beschrijf de voordelen van jouw product! Nog een tipje van de sluier: door hier zoekwoorden in te verwerken zorg je dat jouw pagina beter gevonden wordt. Bekijk dus per product op welke termen veel wordt gezocht. Zo kom jij bovenaan te staan in Google!


Tip 4: Optimaliseer de afbeeldingen!

Wanneer jij jouw producten toevoegt aan je webshop voeg je uiteraard een afbeelding toe. Zo klopt het dan toch? Horen we je denken. Nee! Er is nog wat werk aan de winkel.

Het is belangrijk om de afbeeldingen de juiste titel te geven. Geef afbeeldingen een beschrijvende titel als 'zwarte-pantalon-mannen.jpg'. Op die manier wordt jouw website sneller gevonden via Google Image.

Daarnaast raden we je aan om een alt-tag toe te voegen aan de afbeelding. De alt-tag omschrijft wat er op de afbeelding te zien is. We raden je dan ook aan om hier een relevant zoekwoord in te voeren dat de inhoud van de afbeelding dekt.


Tip 5: Voorkom duplicate content

Duplicate content betekent kort gezegd dat er op verschillende webpagina's dezelfde content te vinden is. Dit zorgt voor een slechte gebruikerservaring en dat is wat Google ten strengste afstraft. Blijf daarom origineel en weet met de juiste content potentiële klanten om te zetten tot klanten!


Tip 6: Focus op de snelheid

Niet alleen bij Formule 1 draait het om snelheid, ook bij jouw webshop is het ontzettend belangrijk om hier goed op te scoren! Wanneer jouw webshop een lange laadtijd heeft zorgt dit voor een slechte gebruikerservaring. Als gevolg hiervan plaatst Google de webshop lager in de zoekresultaten waardoor jij minder organische bezoekers ontvangt.

Zorg er daarom voor dat alle technische aspecten kloppen en dat je jouw webshop volledig optimaliseert!


Tip 7: Verbeter de navigatie van je webshop

Net zoals Google snelheid belangrijk vindt, vinden wij mensen dat ook. Nederlanders staan erom bekend dat alles zo snel mogelijk moet: liever gisteren dan vandaag. Mensen willen dan ook snel de juiste pagina vinden, anders zijn ze weg.

Zorg daarom voor een duidelijke structuur in je webshop en maak goed gebruik van het menu en interne links. Houd het overzichtelijk en neem je klanten mee in de reis van het bestellen!
Wil jij graag online verkopen, maar vind je het lastig om een webshop te starten? Wij helpen je graag! We bouwen een professionele en goed werkende webshop en zorgen voor pakkende productomschrijvingen. Daarnaast voeren wij maandelijks de updates uit. Zo heb jij hier geen omkijken meer naar en kun je doen waar jij het beste in bent: ondernemen!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!