Places logo
Menu

SEO 2022: zo kom je hoog in de zoekresultaten van Google te staan

SEO 2022: zo kom je hoog in de zoekresultaten van Google te staan

Ook in 2022 voert Google weer de nodige updates uit. Dit zorgt voor veel veranderingen, ook voor jou als gebruiker. Deze veranderingen kunnen namelijk veel invloed hebben op jouw positie in de zoekresultaten. We vertellen je meer over deze updates en geven je een aantal tips om jouw positie te behouden.

De nieuwste updates

Dit jaar voert Google vier belangrijke updates uit. Welke updates dit precies zijn en waar deze invloed op hebben, lees je hier.

Google MUM-update

Google MUM staat voor Multitask Unified Model. Google heeft momenteel nog moeite met het beantwoorden van complexere (lange en specifieke) vraagstukken. Deze update zorgt ervoor dat Google vragen veel beter kan beantwoorden, dit komt doordat het gebouwd is om menselijke taal beter te begrijpen. Het daadwerkelijke antwoord wordt nu ook vaker weergegeven in de resultaten door middel van een klein stukje tekst.

Core Web Vitals update

De Core Web Vitals zijn belangrijke kwaliteitssignalen om de gebruiksvriendelijkheid van een website te beoordelen. Door goed te scoren op deze punten zorg je ervoor dat jouw website hoger in de zoekresultaten staat zodat je beter gevonden wordt.

Google Vicinity update

Vicinity staat voor nabijheid. Deze update zorgt er dan ook voor dat lokale SEO nóg belangrijker wordt.

Continuous Scrolling update

Door deze update wordt het mogelijk om eindeloos door de resultaten heen te scrollen. Momenteel moet je nog op de knop 'meer resultaten' klikken.

SEO tips

Er verandert dus een hoop na de nieuwste updates van Google. Hoe zorg je er dan voor dat je toch hoog in de zoekresultaten blijft staan? Wij geven je een aantal tips om je positie te behouden of zelfs te verbeteren!

1. Zorg ervoor dat je lokaal goed zichtbaar bent

Door de Vicinity update wordt het dus nóg belangrijker om lokaal goed zichtbaar te zijn. Door deze update zorgt Google ervoor dat bedrijven die niet in de buurt gevestigd zijn slechter vindbaar worden. Dit betekent dus dat lokale bedrijven meer voorrang geven. Om deze reden moet je goed aangeven waar (potentiële) klanten jou kunnen vinden.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een Google Bedrijfsprofiel aan te maken en te optimaliseren. Heb je deze nog niet? We helpen je graag. Met een van onze pakketten zorg je ervoor dat je goed zichtbaar bent.

2. Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

Met de Core Web Vitals update legt Google nog meer nadruk op de gebruiksvriendelijkheid van een website. Google vindt namelijk de belangen van haar gebruikers het belangrijkst. Je website wordt beoordeeld op de volgende drie aspecten: laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de technische aspecten van je website kloppen. Zorg ervoor dat je een een responsieve website hebt. Ook is het van belang om afbeeldingen van klein formaat en niet te veel video's te gebruiken, hierdoor laadt je website namelijk sneller.

3. Geef een concreet antwoord & haak in op longtail zoekwoorden

Met de komst van de Google MUM-update wordt het belangrijker de vragen van een bezoeker écht te beantwoorden. Om deze reden worden er dus ook al kleine stukjes tekst (snippets) met het daadwerkelijke weergegeven in de zoekresultaten.

Het is dus belangrijk om echt antwoord te geven op een (veelgestelde) vraag van bezoekers, en niet alleen informatie te geven over je product of dienst.

De Google MUM-update zorgt er ook voor dat Google longtail zoekwoorden beter kan begrijpen. Een longtail zoekwoord is een specifieke zoekopdracht, die vaak uit drie of zelfs meer woorden bestaat. Er wordt dus minder gezocht op een dergelijke opdracht, maar door hierop in te zetten bereik je wel de juiste mensen.

4. Optimaliseer tekst, foto's en video's

Door de MUM-update bestaan de resultaten van Google ook steeds vaker uit foto's en video's. Het is dus belangrijk om bij deze elementen ook te focussen op SEO.

Zo is het belangrijk om bij foto's en video's een titel, omschrijving en alt-tekst toe te voegen. Hierdoor kan Google jouw content makkelijker vinden en word je dus sneller weergegeven in de zoekresultaten. Benieuwd wat je verder kunt doen aan SEO? Je leest het hier.

Zo, nu weet jij waar je in 2022 extra op moet letten om hoog in de zoekresultaten van Google te blijven staan. Mocht je hulp nodig hebben met je vindbaarheid, dan helpen wij je natuurlijk graag. Bekijk onze website om te zien wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!