Places logo
Menu

Scrum: hoe werkt het?

Scrum: hoe werkt het?

"Scrum" en "Agile", deze termen hoort u vaker en vaker binnen de software-ontwikkeling. Scrum is een manier van samenwerken die past binnen de Agile frameworks. Het kan ingezet worden om software zo effectief en flexibel mogelijk te ontwikkelen. Is Scrum wat voor u en uw bedrijf? Places.nl vertelt u in deze blog wat Scrum precies inhoudt en wat het kan betekenen voor uw bedrijf.

Wat is Scrum?

Scrum is een manier van werken binnen de Software Ontwikkeling waarbij een project wordt uitgevoerd door in korte periodes te werken en over het eindproduct evalueren. Samen met de klant wordt er een eisenlijst gemaakt voor het eindproduct en vervolgens gaat een multidisciplinair en zelfsturend team hiermee aan de slag. Het team werkt in sprints van twee tot vier weken, waarbij na elke sprint er een werkend product opgeleverd wordt. Na een sprint wordt er door de teamleden een evaluatie gehouden waarbij het opgeleverde product besproken wordt, blokkades benoemd worden en er een volgende sprint gepland wordt en de taken hiervan verdeeld worden. Meer informatie over Scrum leest u op de website van Scrum.

Voordelen van Scrum

Er zijn verschillende voordelen aan werken volgens Scrum. Ten eerste is het team dat werkt aan het product via Scrum zelforganiserend. Er is geen leider en de teamleden plannen samen het verloop van de nieuwe sprint en verdelen de taken. Op deze manier zijn de teamleden meer betrokken bij het project, zij geven zelf ook feedback. Betrokken teamleden zorgen vaak voor een beter resultaat.

Het tweede voordeel van Scrum is dat er na elke sprint een inzicht is in hoe het met de voortgang van het project staat. Op deze manier kan het team zien of zij op planning lopen of niet en kunnen zij hun sprints hierop aan passen. Op deze manier wordt er zo effectief mogelijk gepland en gekeken hoeveel onderdelen er per sprint gedaan worden.

Tot slot is een voordeel van Scrum dat er continu contact gehouden wordt met de klant. Doordat er aan het einde van iedere sprint een werkend product wordt opgeleverd kan dit aan de klant gepresenteerd worden en kunnen zij eventuele aanmerkingen doorgeven. Er kan zo contact gehouden worden met de klant over de voortgang. Dit zorgt ervoor dat de klant bij de uiteindelijke oplevering van het product niet negatief verrast is en het product volledig aan de wensen van de klant voldoet.

Hoe starten met Scrum?

Bent u van plan om Scrum te gaan implementeren in de projecten binnen uw bedrijf? Dan kan u nu al van start gaan! Het voordeel aan Scrum is namelijk dat u het kan implementeren op de manier waarop u dat wilt. Stap voor stap kunt u langzaam overgaan naar Scrum. Ook als u een klein bedrijf bent. Lees daarvoor de blog 'Scrum: ook geschikt voor kleine bedrijven & projecten?' van Frankwatching.

Feedback van de klant via Places

Het doel van een goede samenwerking is natuurlijk de tevredenheid van de klant. Feedback en uw reactie hierop verhogen het vertrouwen van de klant in uw bedrijf. Via Places Reviews kan u kosteloos reviews van uw klanten genereren. Voor meer informatie kan u telefonisch contact met ons opnemen via 024 - 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!