Places logo
Menu

Scholen telefonisch onbereikbaar voor ouders en kinderen

Scholen telefonisch onbereikbaar voor ouders en kinderen

In contact komen met leerkrachten of een kind aanmelden op school is niet altijd even eenvoudig. Maar liefst 71% van de meer dan 2500 beoordeelde scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is telefonisch onbereikbaar. Dit blijkt uit cijfers van Telefoonboek.nl.

Bezuinigingen

Op Telefoonboek.nl staan alle Nederlandse scholen vermeld en bezoekers kunnen hier aangeven of ze de betreffende scholen telefonisch hebben kunnen bereiken. Van de meer dan 2500 beoordeelde scholen blijkt 71% één of meerdere keren telefonisch onbereikbaar te zijn geweest. "Een hoog, maar verklaarbaar percentage", aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl.

"Het is goed voor te stellen dat scholen regelmatig telefonisch onbereikbaar zijn. Zo zijn er door de bezuinigingen steeds minder conciërges werkzaam die normaliter de telefoon aannamen. Is er toch een conciërge werkzaam, dan heeft deze naast de verantwoordelijkheid over de telefoon ook veel andere werkzaamheden in het schoolgebouw te verrichten. Dit betekent dat de telefoonlijn voor een conciërge niet altijd prioriteit nummer één kan zijn."

Ontevreden ouders

Het niet beantwoorden van de telefoon blijft voor een school niet zonder directe gevolgen. Joost: "Wanneer ouders geen gehoor krijgen, is het aannemelijk dat hun tevredenheid over de school afneemt. Met het oog op mond-tot-mondreclame kan dit schadelijk zijn voor het imago van deze telefonisch onbereikbare scholen."

Dit onderzoek is gedaan in het kader van Places Antwoordservice, een nieuwe dienst van Telefoonboek.nl.

Scholen zijn telefonisch slecht bereikbaar. Dit kan schadelijk zijn voor hun imago en misschien zelfs leiden tot minder aanmeldingen.Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 5,8 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. Inmiddels hebben 50.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!