Places logo
Menu

Samsung kondigt MicroLED televisie aan met 146-inch scherm

Samsung kondigt MicroLED televisie aan met 146-inch scherm

Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, heeft Samsung een nieuwe televisie aangekondigd genaamd The Wall. Het bedrijf geeft aan dat het de "eerste modulaire tv van de wereld" is.

MircoLED

The Wall heeft een MicroLED beeldscherm van maar liefst 146-inch (omgerekend 370,84 centimeter) en is volgens Samsung de volgende stap in de televisiemarkt.

Voor MicroLED is geen backlight nodig, verlichting aan de achterkant van het scherm waardoor een helder beeld wordt gecreëerd. Dit betekent dat donkere tonen en weelderige kleuren er scherper uitspringen, iets wat in vergelijkbare mate normaal gesproken alleen nog gebeurt bij OLED-apparaten. Daarnaast kan de nieuwe Samsung tv ook nog eens heel helder worden waardoor bepaalde beeldelementen er dynamischer uitspringen.

Ontwerp zonder bezel

The Wall heeft een ontwerp zonder bezel: het kunststof of metalen frame dat om de meeste beeldschermen zit. Dit betekent dat eigenaren van The Wall het beeldscherm zelf kunnen aanpassen, waardoor zij zelf een gewenste tv-maat kunnen instellen. Hoe dit precies werkt, dat heeft Samsung nog niet bekendgemaakt.

"Het modulaire scherm kan gebruikt worden om een display ter grootte van een muur te creëren, maar consumenten kunnen ook simpelweg hun traditionele schermgrootte aanpassen zodat het scherm in een nieuwe kamer van het huis past.", aldus Samsung.

Nog niet te koop

De televisie is voorlopig nog niet beschikbaar op de markt. De introductie van de tv was voornamelijk bedoeld om de vooruitstrevende technologie waar Samsung mee bezig is te presenteren. Samsung heeft echter wel plannen om de tv uiteindelijk op de markt te brengen. Of de tv voornamelijk wordt gebruikt voor bedrijven om presentaties op te houden, digitale billboards van te maken of dat hij gewoon bij de consument in de woonkamer komt, dat is tevens onbekend.

Meer informatie over de tv komt volgens Samsung in de lente tijdens een "wereldwijde lancering". Over de prijs kan vooralsnog ook alleen nog gespeculeerd worden, maar naar verwachting zal de tv een heftig prijskaartje met zich meedragen.

Foto: Samsung

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!