Places logo
Menu

Reviewmarketing: de voordelen voor u als ondernemer

Reviewmarketing: de voordelen voor u als ondernemer

Hoe vaak leest u eerst reviews voordat u overgaat tot de aanschaf van een product of dienst? Reviews zijn voor Nederlanders een van de belangrijkste factoren bij het aankoopproces. Vaak worden deze geraadpleegd als het gaat om producten in een duurdere prijsklasse. Reviewmarketing, ook wel Worth Of Mouth (WOM) genoemd, is dus een belangrijk marketinginstrument. Maar wat zijn nu precies de voordelen van reviewmarketing voor uw onderneming? Places.nl vertelt het u in deze blog.

1. Meer omzet genereren

Eerdere onderzoeken tonen aan dat klantenreviews een zeer grote invloed hebben op het koopgedrag van de consument. Positieve reviews leiden er toe dat consumenten bereid zijn om meer te betalen voor een product of dienst. Ziet u deze positieve ontwikkelingen ontstaan in relatie tot uw product of dienst? Dan kunt u in de toekomst zelfs overwegen om uw verkoopprijs te verhogen. Positieve reviews stimuleren dus de aankoop en een hoge omzet.

2. Feedback ontvangen over uw product en service

Naast het genereren van meer omzet kunt u met de reviews over uw onderneming, merk, service, product of dienst directe feedback verzamelen. Naast positieve argumenten en ervaringen worden er ook negatieve argumenten en ervaringen door middel van reviews gedeeld. Aan de hand van deze informatie kunt u bijvoorbeeld uw serviceverlening en product verbeteren. Daarnaast kunt u door middel van reviews bijvoorbeeld ook meer te weten komen over ervaringen omtrent het aankoopproces, de productpresentatie- en informatie en de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Zeer waardevolle informatie dus!

3. Doelgroepinzicht verkrijgen

Tot slot krijgt u door middel van reviews inzicht in uw doelgroep. Klantreviews vertellen u namelijk wat uw doelgroep belangrijk vindt, welke verwachtingen zij van uw product of de serviceverlening hebben, wat de werkelijke behoeften zijn en wat ergernissen oplevert. Via uitgebreid marktonderzoek kunt u deze informatie ook achterhalen, maar dit is vaak ook tegen een hoge prijs. Reviews leveren u deze informatie gratis! Beoordeling

Realiseer reviewmarketing met Places Reviews

Reviewmarketing biedt uw onderneming dus waardevolle consumenteninzichten waar u profijt van kunt hebben op allerlei vlakken. Er zijn verschillende manieren om reviewmarketing te realiseren. Zo kunt u uw onderneming aanmelden bij reviewportals waar klanten uw product of dienst kunnen beoordelen. Ook kunt u uw website zo inrichten dat er reviews geplaatst kunnen worden. Dit vraagt echter wel om meer tijd en energie. Places biedt nu ook de mogelijkheid om via uw Places account een beoordelingssectie aan te maken. Uw klanten kunnen u dan niet alleen beoordelen op service, telefonische bereikbaarheid en prijs/kwaliteit verhouding, maar ook een review achter laten. En dat gebeurt dagelijks op Telefoonboek.nl door honderden bezoekers! Ook ontvangt u maandelijks 150 reviewuitnodigingen om te versturen naar uw klanten. Door deze beoordelingen krijgen bezoekers een geloofwaardig beeld van uw organisatie en worden zij hierdoor potentiële klanten. Benut uw bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl dus optimaal met de Places Reviews! Heeft u nog geen account op Places? Neem dan vrijblijvend contact op met onze servicedesk via 024 - 3555299 voor het gratis plaatsen van uw bedrijfsvermelding en start dus vandaag nog met uw reviewmarketing! Wij helpen u graag.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!