Reisbureaus nog niet uit de runningReisbureaus nog niet uit de running

Consumenten staan nog steeds positief tegenover het boeken van een vakantie via reisbureaus. Dat blijkt uit onderzoek van Telefoonboek.nl naar de gemiddelde beoordeling van ondernemingen die op de website worden vermeld.

Beoordeling

Op Telefoonboek.nl staan 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven, zoals taxibedrijven, telefoonwinkels en reisbureaus vermeld. Bezoekers kunnen hierbij bedrijven op een schaal van één tot tien beoordelen op algemene indruk, service en prijs/kwaliteitverhouding.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 18% van de ondernemingen in de reisbranche door consumenten is beoordeeld. Reisbureaus scoren daarbij gemiddeld een 7. De meeste reisbureaus zijn gevestigd in de provincie Noord-Holland. Het kleinste aantal reisbureaus is gevestigd in de provincie Drenthe.

Aandachtspunten

Een positieve online beoordeling door consumenten is goed nieuws voor ondernemingen in de reisbranche. Toch is er nog genoeg werk aan de winkel volgens Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl: "Uit deze resultaten blijkt dat Nederland positief ingesteld is ten opzichte van reisbureaus. In deze branche is echter nog wel winst te behalen. Uit ander recent onderzoek blijkt namelijk dat veel reisbureaus telefonisch niet bereikbaar zijn en bijna de helft geen website bezit."


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek