Places logo
Menu

Project Libra: Facebook ontwikkelt een eigen cryptomunt

Project Libra: Facebook ontwikkelt een eigen cryptomunt

Uit een rapport van The Wall Street Journal blijkt dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van een eigen cryptomunt. Het project wordt ook wel Project Libra genoemd. De focus van dit project lijkt vooral te liggen op het verwerken van betalingen en overschrijvingen. Op dit moment zou Facebook op zoek zijn naar investeerders voor 1 miljard dollar voor dit project.

Stablecoin

Geruchten gaan dat Facebook zou gaan werken met stablecoins. Stablecoins zijn cryptomunten waarbij een vaste prijs gegarandeerd wordt, zoals één dollar of euro. Het is een stabiele munteenheid waarmee waarde opgeslagen kan worden. Wat betekent dit voor Facebook? Gebruikers zouden een beloning kunnen krijgen voor het kijken naar advertenties. Ook kan Facebook hiermee bijvoorbeeld kosten van creditcardtransacties voorkomen.

Facebook en blockchain-technologie

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, liet al weten geïnteresseerd te zijn in blockchain-technologie. Eind 2018 werd al gemeld dat Facebook bezig zou zijn met een eigen cryptomunt, maar dit is nu officieel bevestigd. In maart werd al benoemd dat dit het bedrijf zo'n 19 miljard dollar aan extra omzet op zou kunnen leveren.

Meningen zijn verdeeld

De meningen over een cryptomunt op Facebook lijken verdeeld. Enerzijds wordt geloofd dat het de adoptie van digitale valuta kan versnellen; mensen zullen deze munteenheden sneller accepteren, wanneer een platform, dat samen met Whatsapp en Instagram miljoenen gebruikers heeft dit toegankelijk maakt voor het publiek. Anderzijds worden cryptomunten geassocieerd met decentralisatie, veiligheid en privacy en dit zijn niet de associaties die men heeft bij Facebook.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!