Places logo
Menu

Pokémon Go: kansen voor ondernemers?

Pokémon Go: kansen voor ondernemers?

Wie heeft er nog niet van gehoord: Pokémon Go. Deze nieuwe app is binnen korte tijd enorm populair geworden, vooral onder jongeren. Als ondernemer kunt u op een slimme manier inspelen op deze hype. Maar hoe doet u dat nou? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een recentelijk gelanceerde app voor smartphones. Met de app kunnen gebruikers virtuele schepsels uit de animatieserie Pokémon vangen, trainen en met elkaar laten vechten. Om Pokémons te vangen moeten gebruikers de straat op. Door middel van augmented reality worden Pokémons via je smartphone geprojecteerd in de echte wereld. De Pokémon zijn te vinden op de zogenoemde Pokéstops, die u bijvoorbeeld vindt bij pleinen, monumenten of bedrijfspanden. In Pokégyms kunt u Pokémon laten vechten met andere Pokémon.

Maar wat kunt u hier nou mee als ondernemer? Allereerst is het verstandig om de gratis app te downloaden. Zo kunt u kijken of er Pokéstops of Pokégyms bij u in de buurt, of zelfs bij uw winkel, zitten! Lees verder voor meer tips voor ondernemers.

1. Verzin een actie

Als u een horecazaak of winkel heeft kunt u app gebruikers een korting geven op vertoon van een gevangen Pokémon. Zo zullen gamers eerder uw zaak binnen lopen en een product of dienst van u afnemen!

2. Verkoop Pokémon-gadgets

Denk hierbij bijvoorbeeld aan powerbanks voor spelers die bijna geen batterij meer over hebben, speciale Pokémon ijsjes of -energiedrankjes voor de fanatieke spelers of andere merchandise.

3. Pimp een Pokéstop

Helaas kunt u niet tegen betaling een Pokéstop van uw zaak maken. Wat u wel kunt doen is zorgen dat de Pokestop bij u in de buurt extra aantrekkelijk wordt. Hierbij betaalt u in de Pokémon App via de Lure Module, waardoor er een half uur lang meer Pokémon naar uw Pokéstop komen. Gebruikers zien dan dat u de Pokéstop gepimpt heeft. Kondig dit ook van tevoren ook via uw eigen Facebookpagina aan.

4. Organiseer een Pokémon evenement

Kent u alle Pokémon hotspots in uw stad? Verhuur uzelf als gids en houd een Pokémon speurtocht voor toeristen. U kunt ook denken aan een middagje Pokémons vangen op een bijzondere locatie, zoals een dierentuin of een attractiepark. Zo staat het eerste evenement Pokémons vangen in de Efteling al gepland.

5. Verplaats uw werkplek naar een Pokéstop

Verkoopt u uw producten op straat in bijvoorbeeld een foodtruck of kraam? Ga dan staan bij een Pokéstop of Pokégym! Hier komen veel mensen langs: voor u dus meer kansen om te verkopen!

6. Bedenk een leuke inhaker

Zet een social media campagne op rondom Pokémon. Zo bedacht PostNL deze inhaker en plaatste Huismerk Energie een oplaadstation in het Valkhofpark in Nijmegen om telefoons op te laden.

Places Antwoordservice

Kunt u zelf als ondernemer geen genoeg krijgen van Pokémon Go? Het is wel zo fijn als dit niet ten koste gaat van uw telefonische bereikbaarheid. Schakel hiervoor Places Antwoordservice in! Een professioneel team staat dan uw bellers te woord op de momenten dat u zelf niet in de gelegenheid bent om de telefoon aan te nemen. Wilt u meer weten? Kijk op onze website of neem contact op met 024-3555299. We helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!