Places logo
Menu

Places besparingstips: zó bespaar je kosten in het mkb

Places besparingstips: zó bespaar je kosten in het mkb

Nederland klimt langzaam maar zeker uit het dal van de economische crisis. De voorspellingen zijn sinds lange tijd weer positief en de werkloosheid daalt. Maar dat wil niet zeggen dat alle problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Het mkb heeft het nog steeds zwaar en moet op de kleintjes letten. Places.nl heeft een aantal besparingstipsop een rijtje gezet.

Weet wat uw kosten zijn

Voordat u kunt bezuinigen, moet u eerst weten wat uw kosten zijn. Maak daarom een lijst met al uw uitgaven. Zo kunt u in één oogopslag zien waar uw geld naartoe gaat. De mkb-monitor is een handige tool om u hierbij te helpen. De software geeft u een grafische weergave van uw kostenverloop per kostensoort. In sommige gevallen helpt alleen het maken van een kostenoverzicht al kostenbesparend. Zo komen er onnodige kostenposten boven water die u zonder veel moeite wegwerkt.

Maak een plan

Wilt u gaan bezuinigen? Begin dan niet in het wilde weg met besparen. Denk goed na waar u geld kunt missen en waar u absoluut niet op kunt bezuinigen. Snijden in uitgaven die noodzakelijk zijn, kan uw bedrijf namelijk fataal worden. Stel dat u bijvoorbeeld kiest voor een goedkopere leverancier en daardoor inlevert op de kwaliteit van uw producten. U loopt hiermee groot risico klanten kwijt te raken. Deze bezuiniging lost op de lange termijn dan niets op.

Regel het zelf

Het werven en selecteren is een taak die ondernemers vaak uitbesteden aan externe bedrijven. Dat is jammer, want het zelf aannemen van personeel heeft veel financiële voordelen. Om te beginnen bent u geen kosten kwijt aan een extern bedrijf. Daarnaast heeft u meer zicht op wie er uw bedrijf binnenkomt. U merkt tijdens de sollicitatieprocedure heel snel wie er bij uw bedrijf past en wie niet. Een hechte groep medewerkers die goed samenwerken is goud waard!

Maak gebruik van gratis diensten

Veel ondernemers weten niet dat er online tal van gratis diensten zijn die bijdragen aan het imago en de vindbaarheid van hun bedrijf. Places.nl biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gratis bedrijfsvermeldingaan te maken. Zo lift u mee op het succes van Telefoonboek.nl en Openingstijden.com, en wordt uw bedrijf snel gevonden door klanten.

Neem een antwoordservice

Een goede telefonische bereikbaarheid is dé manier om te communiceren met uw klanten. Met 24/7 bereikbaarheid laat u weten dat u voor hen klaarstaat en hen graag verder helpt. Omdat 100% bereikbaarheid veel personeel vergt en dus duur is, is een antwoordservice een goede oplossing. Een extern bedrijf neemt dan tijdens drukke periodes overdag en buiten openingstijden uw telefoongesprekken aan. Zo kunt u ongestoord doorwerken terwijl u geen enkele oproep mist. De Places Antwoordservice biedt zo'n service aan tegen een scherp tarief. antwoordservice

Ontdek Places Antwoordservice

Bezuinig én investeer

Bovenstaande tips kunnen net het verschil maken dat u nodig heeft om onbezorgd te blijven ondernemen de komende jaren. Het nauwlettend in de gaten houden van uw kostenposten en het zelf regelen van de werving van uw personeel werken kostenbesparend. Zoals u hebt kunnen lezen, is bezuinigen op kwaliteit echter vaak funest voor de gezondheid van uw bedrijf. Kijk daarom of u op een andere manier voor meer inkomsten kunt zorgen. Maak gebruik van online diensten waarmee u de vindbaarheid van uw bedrijf vergroot, en verdiep u in de voordelen van de Places Antwoordservice. Zo bespaart u veel geld, crisis of geen crisis! Meer informatie over een bedrijfsvermeldingop Places.nl, of over onze andere diensten? Neem gerust contact op met onze servicedesk op 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!